ΥΚΑ: Απέτρεψε “καταδρομική” του Ρουβίκωνα στους ΑΝΕΛ- 9προσαγωγές.

Ακτιβίστικη δράστη της αυτοπροσδιοριζόμενης στον αντιεξουσιαστικό χώρο ομάδας του Ρουβίκωνα, απέτρεψαν Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, με στόχο τα γραφεία του κόμματος των ΑΝΕΛ.

Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας είχαν στη διάθεσή τους πληροφοριακό υλικό για τις επικείμενες δράσεις την ομάδας του Ρουβίκωνα καθώς και για προπαρασκευαστικές ενέργειες καταδρομικής ακτιβιστικής παρέμβασης (28/09) προσδιορισμένες χρονικά, χωρίς ωστόσο να έχουν γεωγραφική αναφορά για τον ακριβή στόχο από τα μέλη της ομάδας, που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, οι οποιοι είναι επιφορτισμένοι με τις κινήσεις των μελών του Ρουβίκωνα, μετά την καταδρομική “ισωπέδωση” όπως την ανέφεραν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, είχαν προβεί σε «εκτίμηση απειλής και αξιολόγησης στόχων», και είχε προβλεφθεί η ανάπτυξη Αστυνομικής παρουσίας, εμφανής και «αόρατη» προς αποτροπή ενεργειών σε επικέιμενους στόχους, της ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ των οποίων και τα γραφεία των ΑΝΕΛ. Από νωρίς το πρωί Αστυνομικοί της Κρατικής είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των επιλεγμένων στόχων..
Νωρίς το απόγευμα ατομα τα οποία ξεκίνησαν την κίνησή τους από αυτοδιαχειριζόμενο στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκάλεσε την κινητοποίηση και τον στελεχών της ΕΛΑΣ. Τα μέλη του Ρουβίκωνα, επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις Αρχές, ενώ χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους, ΜΜΕ, ταξί και όχημα, ενώ κάποια από τα μέλη της ομάδας, επέλλεξαν να αλλάξουν μέσο κίνησης ώστε να μην εντοπισθούν. Ομάδα 15- 20ατόμων, μέλη του Ρουβίκωνα, (28/09-18.30) κινούμενοι κατά μόνας, έφτασαν εξω από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Λ.Συγγρού, κι επιχείρησαν ν να πραγματοποιήσουν την καταδρομική ακτιβιστικη παρέμβασή τους. Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από τους Αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στην περίμετρο των κεντρικών γραφείων του πολιτικού κόμματος, και περενέβησαν αποτρέποντας την απόπειρα κατάληψης των γραφείων.

Προσαγωγές 9ατόμων από την Αστυνομια, ατόμων τα οποία συμμετείχαν στην ακτιβιστική παρέμβαση. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγες, μεταξύ των προσαχθέντων, βρίσκονται άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει τις Αρχές σε επεισόδια και ακτιβιστικες παρεμβάσεις τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport