Υφ’ όρων απόλυση για τον δολοφόνο του Παύλου Μπακογιάννη, Ηρακλής Κωστάρης

Υφ’ όρων απόλυση, έλαβε 19 χρόνια μετά τη σύλληψη του και την καταδίκη του, ο σε ρόλο εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” Ηρακλής Κωστάρης

Ο «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον ανέφεραν  στις μεταξύ τους επαφές τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε ταυτοποιηθεί στα στοιχεία του Ηρακλής Κωστάρη.

Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί να απολογηθεί κατά την προανάκριση, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε και τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση.
«Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες» είχε αναφέρει κατά την απολογία του. Ωστόσο, από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες συγκατηγορούμενων του, προέκυψε η συμμετοχή του σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Είχε στραγολογηθεί στη “17Ν” το 1987 από το επίσης κατηγορούμενο Παύλο Σερίφη, με τον οποίο ήταν παιδικοί φίλοι και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο επίσης στρατολόγησε στην οργάνωση.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια λάμβανε πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ με φοιτητική άδεια παρακολουθούσε τα μαθήματα στο Τμήμα Πληροφορικής. Κατά την έκτιση της ποινής του εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού.