Ξυλόκαστρο: Όχημα προσέκρουσε σε απορριμματοφόρο και διαμέλισε Ρομά εργαζόμενη ανασφάλιστη στην καθαριότητα

Η Ρομά πολύτεκνη είχε απασχόληση στο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ως ανασφάλιστη και κατέληξε ακαριαία όταν όχημα προσέκρουσε στο απορριμματοφόρο ενώ άδειαζε κάδο απορριμμάτων

Το δημοτικό απορριμματοφόρο, βρισκόταν στην περιοχή Κάτω Πιτσά επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών και ήταν σε εξέλιξη η αποκομιδή απορριμμάτων (08/01-06.30), με πλήρωμα τον 53χρονο οδηγό και δύο γυναίκες- την 45χρονη Ρομά και μια 23χρονη- οι οποίοι απασχολούνταν – εκτός σύμβαση και ανασφάλιστες- στη καθαριότητα στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Αυτοκίνητο με 36χρονο άνδρα οδηγό, προσέκρουσε χωρίς να φρενάρει- υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει στο απορριμματοφόρο με συνέπεια να προκαλέσει το θάνατο της 45χρονης Ρομά η οποία βρισκόταν στο ανυψωτικό και άδειαζε στον κάδο σκουπίδια. Όπως καταγγέλλουν από τη ΔΑΣ- ΟΤΑ, η Ρομά μητέρα πολύτεκνης οικογένειας με πέντε παιδιά, λάμβανε ένα ποσό και εκτός σύμβασης συμμετείχε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα δεν ανήκε στο προσωπικό του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Για τη Ρομά, οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της. Ο 36χρονος οδηγός του οχήματος, από την Καλλιθέα Ξυλοκάστρου,  τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου θα υποβληθεί και σε αιμολητική αλκοολομέτρηση, κι έχουν ληφθεί δείγματα για τοξικολογική εξέταση. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, αναφέρουν ότι πριν από 20 χρόνια ο πατέρας του 36χρονου είχε παρασύρει σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, πεζό.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ, αναφέρει, «Άλλη μια τραγωδία!! Άλλη μια εργάτρια νεκρή!! Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα. Το δεύτερο μόλις σε λίγες μέρες. Αυτοκίνητο «έπεσε» στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου στο Δήμο του Ξυλοκάστρου την ώρα που γινόταν αποκομιδή με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας συναδέλφου μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους. Ντροπή!

Η Δημοτική αρχή και η κυβέρνηση έχουν εγκληματικές ευθύνες. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη ενός γονιού για να πάει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Η αθλιότητα της δημοτικής αρχής του δήμου Ξυλοκάστρου δεν είναι μια θλιβερή εξαίρεση. Στο παρελθόν είχαν αναφερθεί δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούσαν ανέργους στις τεχνικές υπηρεσίες για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι εργαζόμενοι δεκάρα δεν δίνουν για τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης και των δημάρχων. Οι δηλώσεις συμπόνιας προς τις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας είναι μόνο για τις κάμερες. Αν πραγματικά νοιαζόντουσαν έστω και λίγο θα είχαν προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πίσω από την αναπτυξιακή πολιτική που μας τάζουν, βρίσκεται η απαξίωση των υπηρεσιών των δήμων από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις εκποιήσουν στους εργολάβους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στο σπίτι μας και στα παιδιά μας. Ας σταματήσουν κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να τα «ρίχνουν» όλα στην κακιά ώρα και την κακιά στιγμή.

Δεν μπορεί για τα 60 και πλέον δυστυχήματα και για άλλα τόσα ατυχήματα να φταίει η κακιά η ώρα, να είναι κακιά η στιγμή. Φταίει η κακιά στιγμή που στους περισσότερους περιφερειακούς δήμους δεν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην έχει περάσει ούτε μια ώρα εκπαίδευσης; Φταίει η κακιά η ώρα που υπάρχουν συνάδελφοι χωρίς συμβάσεις εργασίας; Φταίει η κακιά στιγμή που τα περισσότερα οχήματα ιδιαίτερα τα απορριμματοφόρα είναι ακατάλληλα για τους δρόμους;

Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλεια μας για τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Οι υπεύθυνοι για εγκλήματα όπως το σημερινό έχουν ονοματεπώνυμο. Λέγονται κυβέρνηση και δήμαρχοι.

Φτάνει πια. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θάψει. Αρκετά παιδιά έμειναν ορφανά γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Η οργή μας έχει ξεχειλίσει και θα φροντίσουμε να το διαπιστώσουν!!»