Ξεκίνησε η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό Αστυνομικού του Α.Τ. Ολυμπιακού Χωριού στο Ζεφύρι.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών εκδικαστεί η υπόθεση τραυματισμού Αστυνομικού του Α.Τ. Ολυμπιακού Χωριού πριν από ένα χρόνο στο Ζεφύρι Αττικής

Σε εποχούμενη περιπολία (24/02 2015) στην οδό Φιλιππιάδος, στο Ζεφύρι ο Αστυνομικός, μετέβη προς ενίσχυση συναδέλφων του, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι διενεργούσαν έλεγχο σε επιβατηγό αυτοκίνητο και στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα- Ρομά- πατέρας και γιος-.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος οι Αστυνομικοί, δέχτηκαν πυρά από κυνηγετικά όπλα, δύο Ρομά- πατέρα 45ετών και γιο 19χρόνων- οι οποίοι απρόκλητα, πυροβόλησαν εναντίον τους από το μπαλκόνι του σπιτιού τους. Από τα σκάγια, τραυματίσθηκε σοβαρά ο Αστυνομικός, στην δεξιά πλευρά του σώματος , στο κεφάλι και το δεξί μάτι.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ανέφερε, «ο τραυματισμός ήταν τόσο σοβαρός που ακόμα και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η υγεία του συναδέλφου και ήταν θέμα τύχης το ότι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα»

Η δίκη ξεκίνησε (29/06) διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη (06/06) με τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

«Η Ένωσή μας δηλώνει απερίφραστα ότι θα είναι δίπλα στους εμπλεκόμενους συναδέλφους και έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Δικαστικές αρχές είναι βέβαιη για την απονομή της δικαιοσύνης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.