Ξάνθη: Πολύνεκρο τροχαίο στην Εγνατία με επτά νεκρούς και οχτώ τραυματίες λαθρομετανάσες

Υπήκοος Μολδαβίας, επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα 14λαθρομετανάστες προς την ενδοχώρα, και σε καταδίωξη που ακολούθησε όταν εντοπίσθηκε από τη Συνοριοφυλακή, προσέκρουσε στα νέα διόδια Ιάσμου με θανατηφόρα κατάληξη

Στην Εγνατία Οδό, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (19/11) όχημα με οδηγό 35χρονο Μολδαβό, εντοπίσθηκε σε παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών από τη Συνοριοφυλακή να κάνει σήμα για έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Εγνατία, στο ρεύμα από Κομοτηνή προς Ξάνθης στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου Ροδόπης, ο Μολδαβός διακινητής επιχείρησε να βγει από την Εγνατία στον παράδρομο έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανετράπη με αποτέλεσμα επτά λαθρομετανάστες να τραυματισθούν θανάσιμα και οχτώ να τραυματιστούν σοβαρά.

Στο σημείο έξοδος της Πυροσβεστικής προχώρησε στην ανάσυρση επτά νεκρών και έξι βαριά τραυματισμένων, οι οποίοι διακοσμήθηκαν στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ενώ δύο ελαφρύτερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους προέκυψε ότι κατάγονται από την Παλαιστίνη, το Νεπάλ και το Αφγανιστάν, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των νεκρών .