Βύρωνας: Σκότωσε στο ξύλο τη γιαγιά του και ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΑΒ- «Η γιαγιά μου πέθανε στον ύπνο της!»

Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε το έγκλημα, με θύμα τη γιαγιά και δράστη τον εγγονό της, ο οποίος αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας, ωστόσο ο ψυχίατρος και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος

Σε βίαιο ξυλοδαρμό αποδίδεται ο θάνατος της 82άχρονης γυναίκας με άνοια, η οποία μεταφέρθηκε (11/01) στο Νοσοκομείο, ύστερα από σοβαρό επεισόδιο και ξυλοδαρμό μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε μαζί με τον εγγονό της στην οδό Ανθέων, στο Βύρωνα. Η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει θέματα λόγω άνοιας, λάμβανε μια σύνταξη με την οποία ζούσαν ο γιος και ο εγγονός της, στο διαμέρισμα του Βύρωνα. Τα ξεσπάσματα του νεαρού, είχαν αποδέκτες τόσο την ηλικιωμένης γιαγιά του, όσο και τον πατέρα του, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα, λόγω της βίας και του ξυλοδαρμού που του ασκούσε ο γιος  του, και σήμερα ζει ως άστεγος .

Την περασμένη Δευτέρα (11/01) γείτονας, αστυνομικός στο επάγγελμα και μια γυναίκα περίοικος, άκουσαν και πάλι τις τις φωνές και τα ουρλιαχτά της ηλικιωμένης και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η υπέργηρη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, και μετά τη φροντίδα που δέχτηκε, επέστρεψε και πάλι στο διαμέρισμα του Βύρωνα. Το ίδιο βράδυ (11/01), ο εγγονός της ηλικιωμένης, προκάλεσε το θάνατο της γιαγιάς του και το πρωί της Τρίτης (12/01) επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι «η γιαγιά μου πέθανε στον ύπνο της» και ζήτησε συνδρομή για την παραλαβή της .

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη νεκροτομή, που διενεργήθηκε (13/01) από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, προέκυψε πως ο θάνατος της 82άχρονης, αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς έφερε εκτεταμένες και βαριές κακώσεις στους πνεύμονες (αιμοθώρακα), τα πλευρά αλλά και το πρόσωπο, συμβατά με ξυλοδαρμό . Με την αυτόφωρη διαδικασία ο εγγονός της ηλικιωμένης τέθηκε σε προστατευτική κράτηση, και συνελήφθη για τη δολοφονία της γιαγιάς του. .

Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (11/01) η ηλικιωμένη γυναίκα είχε διακομιστεί τρεις φορές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο εγγονός συνελήφθη, για ενδοοικογενειακή βία και με εντολή Εισαγγελέα, αποφασίστηκε ο ψυχιατρικός εγκλεισμός του. Ωστόσο με ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, έδωσαν εξιτήριο στον εγγονό, καθώς έκριναν ότι δεν ήταν επικίνδυνος για την ασφάλεια των οικείων του και επέστρεψε πάλι στο διαμέρισμα του Βύρωνα.

Για την εξέλιξη ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ενώ ο εγγονός της υπέργηρης γυναίκας έχει τεθεί σε προστατευτική φύλαξη, και αναμένεται να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.