Βύρωνας: Γονέας υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό του γιου του, με 11ραμματα σε ατύχημα στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

Τρία υπομνήματα είχε υποβάλλει το Σχολείο προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα της περίφραξη, χωρίς ανταπόκριση
Μαθητής της Ε’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου στο Βύρωνα, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε πάνω σε κάθετο στυλό της περίφραξης του προσυλίου, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε 11ραμμάτα. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Παιδιάτρου στο “Αγία Σοφία”, ο μαθητής,  φέρει βαθύ μετωπικό τραύμα και σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο.

Ο πατέρας του 10άχρονου μαθητή υπέβαλλε μήνυση (13/11) στο ΤΑ Βύρωνα σε βάρος του Σχολείου της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα και του Υπουργείου Παιδείας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Ο μαθητής της Ε’ Τάξης το πρωί της Πέμπτης (12/11) πήγε κανονικά με τη μητέρα του στο Σχολείο και μια ώρα πριν το σχόλασμα, κλήθηκε να τον παραλάβει καθώς έχρειζε νοσοκομειακής περίθαλψης, μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρείχαν η Σχολική Φύλακας και η Διευθύντρια του Σχολείου. Αιμόφυρτο η μητέρα μετέφερε με το όχημά της το γιό της στο Νοσοκομείο Παίδων όπου έγινε συρραφή του τραύματος και του χορηγήθηκε αγωγή.

Όπως περιέγραψε τόσο ο ανήλικος,  οι συμμαθητές και η Διευθύντρια του Σχολείου, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαλείμματος (12/11-12.30) έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κατά την μετωπική πρόσκρουση πάνω σε κάθετο στύλο που συγκρατεί την περίφραξη του προσυλίου στην οποία προεξέχουν βίδες και ακανθωτό συρματόπλεγμα.

Συμφωνα με τη Διευθύντρια το Σχολείο έχει υποβάλλει τρία υπομνήματα προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα για την επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα της περίφραξη, χωρίς ανταπόκριση.

Οι γονείς του ανήλικου μαθητή προστίθενται να ακολουθήσουν τη νομική οδο,  καθώς ο γιός γλίτωσε τα χειρότερα ωστόσο θα συνεχίσει τη φοίτηση του στο Σχολείο μαζί με τους συμμαθητές του, προκειμένου να αντικατασταθεί με ασφαλές πλέγμα η περίφραξη σε αποτροπή για σοβαρότερο τραυματισμό κάποιου άλλου μαθητή.