Βρυξέλλες: Έρευνα και για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του τ.Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχηληση

Η καταγγελία για παρενόχληση ασκούμενης στο Ευρωκοινοβούλιο, στελέχους του ΠΑΣΟΚ έθεσε τον Αλέξη Γεωργούλη εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και μια δεύτερη καταγγελία ερευνάται απο τις Βέλγικες Αρχές σε βάρος του

Μετά το αίτημα των Βέλγικων Αρχών προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη, σε διερεύνηση καταγγελίας ασκούμενης στο Ευρωκοινοβούλιο,  διακινείται η πληροφορία ότι προ διετίας ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι ενώ είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη την επομένη διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σωματικά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά για την νέα σε βάρος του εμπλοκή τού ονόματος τους στην καταγγελία.

Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική αποχώρηση (17/04) του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φέρεται ο ίδιος να αναφέρει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επικοινώνησαν τηλεφωνικά πως πρόκειται για καταγγελία εκδικητικού τύπου, αποδίδοντας στην καταγγέλλουσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ με την οποία φέρεται να είχε αναπτύξει συμβατικό σύνδεσμό προ τριετίας, και στη συνέχεια ο ίδιος προχώρησε σε δεσμό με Ιταλίδα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας του κόμματος, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος, «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων», ανέφερε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.