ΒΟΥΛΑ: Γεωργιανοί, προκάλεσαν εγκαύματα με σίδερο, σε 60χρονο.

Ο 60χρονο έμπορος υγρών καυσίμων, ήταν το τρίτο θύμα της επικίνδυνης σπείρας των Γεωργινών,οι οποίοι με σίδερο, είχαν προκαλεσεί εγκαύματα στα θύματα της, προκειμένου να αποκαλύψουν σημεία που έχουν αποκρύψει οι ιδιοκτήτες χρήματα και τιμαλφή. Το ίδιο είχαν κάνει στη σύζυγο γνωστού δερματολόγου-καθηγητή Πανεπιστημίου στη Φιλοθέη και σε ζευγάρι δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες.

Οι 4 Γεωργιανοί δράστες εισέβαλλαν σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα (07/10) στη βίλα της Βούλας. Οι δράστες, αιφνιδίασαν τον ιδιοκτήτη, έμπορο υγρών καυσίμων, συνεπλάκησαν με τον 60χρονο, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα, και τον ακινητοποιήσαν. Στη συνέχεια έδεσαν τη σύζυγό του και τα δυό τους παιδιά 22 και 20 ετών. Με ένα ηλεκτρικό σίδερο έκαψαν στο πρόσωπο τον 60 χρόνο, απειλώντας  γισ την σωμστικη ακεραιότητα  των υπολοιπων μελών της οικογένειας, εμω τον ανάγκασαν να τους αποκαλύψει το σημείο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, με το οποίο διέφυγαν. Ο έμπορος υγρών καυσίμων μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. 

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν πως πρόκειται για επικίνδυνη σπείρα Γεωργιανών ληστών, οι οποίοι σε προηγούμενες επιθέσεις τους δεν δίστασαν να… κάψουν με ηλεκτρικό σίδερο τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έχουν χρήματα και κοσμήματα.  Τον περασμένο Μάρτιο οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειονατολικής Αττικής, είχαν συλλάβουν 35χρονο Γεωργιανο, μέλος της επικίνδυνης σπείρας.

  • Στις 28 Φεβρουαρίου 2014, δύο από τα μέλη της σπείρας είχαν εισβάλει στο σπίτι οικογένειας δερματολόγου καθηγητή Πανεπιστημίου, στην Φιλοθέη. Οι ληστές τον έδεσαν με..γραβάτες και τον κλείδωσαν σε δωμάτιο, ενώ σε αλλο δωμάτιο έδεσαν την  55χρονη σύζυγός του μαζί με την οικιακή βοηθο. Με το καυτό σίδερο, προκάλεσαν εγκαύματα στην κοιλιά τηςγυναίκας. Χρήματα και κοσμήματα απέσπασαν και διέφυγαν.
    Τέσσερις κουκουλοφόροι, εισέβαλλαν στις 00:304 Ιουλίου 2014,  σε σπίτι ζευγαριού δικηγόρων στους Θρακομακεδόνες, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έδεσαν το ζευγάρι και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 16 και 17 χρόνων, τους φίμωσαν και άρχισαν να καίνε τα πόδια του δικηγόρου με καυτό σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου που είχε στο σπίτι.
    Επειτα από τρεις ώρες οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή, έχοντας αποσπάσει από το χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, άγνωστο χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και κυνηγετικά όπλα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport