Βουλή: Οινόφλυγας ο οδηγός που εισέβαλλε με ΙΧΕ στο Κοινοβούλιο

Με 1,30alc/lt αίματος, με ενδεχόμενο κατανάλωση αγχολυτικών χαπιών, οδηγούσε και εισέβαλε οδηγός στο προαύλιο της Βουλής, τα ξημερώματα.

Ο οδηγός του μικρού Fiat Panda εντοπίστηκε στην Αττική Οδό και άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο της Τροχαίας. Αρχικά το όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο στα διόδια. Στη θέα ωστόσο των Αστυνομικών, ο οδηγός, ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στη Λεωφόρο Κηφισίας, καθώς τα πληρώματα δεν έχουν λάβει εντολή ακινητοποίησης για το όχημα ενώ αυτό βρισκόταν στον Αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού.

Ο 59άχρονος, τα δτοιχεια του οποίου ταυτοποιήθηκαν στη συνέχεια, διέφυγε το πρώτο μπλόκο που στο ύψος της Κατεχάκη και συνέχισε την πορεία του.
Στη Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και ενώ καταδίωκαν περιπολικά και δικυκλιστές, στο ύψος της Βουλής, ο οδηγός αιφνιδιαστικά κινήθηκε αριστερά, προσέκρουσε σε κιγκλιδώμα, τίναξε την κατεβασμένη μπάρα στα “λουλουδάδικα” και εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, από την είσοδο των Υπουργικών οχημάτων.

Ο οδηγός  συνελήφθη από τους Αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στον “Ευαγγελισμό”. Στο εσωτερικό του όχηματός του, εντόπισαν και κατάσχεσαν αγχολυτικά χάπια. Ενώ κατά την αιμοληψία, στο αίμα του οδηγού προέκυψε ότι έχει ποσοστό 1,30alc/lt στο αίμα του.