Βουλή : Με κορωνοϊό, ζευγάρι εργαζομένων του Κοινοβουλίου, κόρη και γαμπρός του αντιπροέδρου Γιάννη Τραγάκη

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, εκτιμάται ότι η επιμόλυνσή τους επήλθε σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία είχαν παραστεί την προηγούμενη εβδομάδα

Συμπτωματικός και θετικός σε SARS nCOV2 ιχνηλατήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (16/10) εργαζόμενος – στο Κανάλι της Βουλής, σε κτήριο εκτός του Κοινοβουλίου – οποίος βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας την προηγούμενη εβδομάδα. Οι επαφές τους υποβλήθηκαν σε ταχεία εξέταση (rapid test) αντιγόνου και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά . Ωστόσο την επόμενη ημέρα (17/10) θετικό διαγνώστηκε η σύζυγός του κόρη του Βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, επίσης υπάλληλος του Κοινοβουλίου σε κτήριο εκτός του Μεγάρου της Βουλής.

Όπως “αποκάλυψε” η πανδημία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, προχώρησε στους διορισμούς του γιού, της νύφης, της κόρης, του γαμπρού, και της αδελφής του γαμπρού του στη Βουλή . Στις 13 επαφές του δεύτερου κρούσματος – εντός Βουλής – οι τέσσερις αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και υγειονομική παρακολούθηση.
Από τον ΕΟΔΥ, έχει προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα ενώ (18/10) πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο υποστηρικτικό κτίριο της Βουλής.