Βουλή: Δύο συλλήψεις επισκεπτών στα γραφεια ΝΔ και ΔΗΣΥ

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία. Επισκέφθηκαν τη Βουλή με άδεια εισόδου από Νέα Δημοκρατία κι από  ΔΗΣΥ .

Στο Τμήμα Συντάγματος οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίο εντοπίσθηκαν σε έλεγχο μεσω του ηλεκτρονικού συστήματος που εχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το τελευταίο 24άωρο, κατά την είσοδο τους στη Βουλή.

Οι δύο επισκέπτες μπήκαν στη Βουλή από την είσοδο της Βασ.Σοφίας, δίνοντας τα στοιχεία τους στην φρουρά. Ωστόσο κατά την καταχώριση στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ασφαλείας, διαπιστώθηκε πως σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για επισκέπτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον ο πιο έχει εκδοθεί απόφαση για χρέη του Δημοσίου και παραβιάσεις του εργατικού Δικαίου, ενώ για τον επισκέπτη υης Νεας Δημοκρατίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για πλαστογραφία και απάτη.

Άμεσα η Ασφάλεια της Βουλής ενημέρωσε το Τμήμα Συντάγματος και περιπολικό μετέβη στη Βουλή για να παραλάβει τους δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Κοινοβουλευτικών Συντακτών, δεν πρόκειται για πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, ωστόσο οι εν λόγω επισκέπτες έχουν δημόσιο προφίλ.

Το νέο σύστημα ασφαλείας και ελέγχων εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στη Βουλή το τελευταίο 24άωρο, με διασύνδεση της βάσης δεδομένων ασφαλειας του Κοινοβουλίου, στις αντίστοιχες  του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., της Interpol και της Europol.