Βούλα: Επέστρεψε από την Αγγλία και έκοβε βόλτες στην παραλιακή. Σε έλεγχο επιτέθηκε στους Αστυνομικούς και συνελήφθη

Καθημερινά παραδείγματα επικίνδυνης επιπολαιότητας πολιτών που αρνούνται να προσαρμοστούν στις οδηγίες για την αποτροπή ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ο 26άχρονος Αλβανός με ελληνικό διαβατήριο, επέστρεψε το μεσημέρι της Κυριακής (22/03-12.00) με πτήση επαναπατρισμού από την Αγγλία. Το βράδυ ωστόσο (22/03-22.40) στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Φειδίου,  εντοπίσθηκε να προκαλεί φθορές σε καθρέπτες σταθμευμένων οχημάτων . Όπως υποστήριξε “με δική του ευθύνη” αν και είχε επιστρέψει από χώρα υψηλού κινδύνου- Αγγλία- δε περιορίστηκε κατ οίκον ως όφειλε, αλλά άρχισε να κάνει βόλτες στην παραλιακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr , οι Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης του υπέδειξαν ότι θα έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του και εκεί ακριβώς ο έλεγχος… πήρε άλλη τροπή.

Ο νεαρός Αλβανός, επιτέθηκε στο πλήρωμα της Αμεσης Δράσης με τους Αστυνομικούς να προχωρούν σε  δέσμευσή του, και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου .. έφτυσε τους Αστυνομικούς. Με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι Αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον νεαρό, τέθηκαν σε αναγκαστική απομόνωση μέχρι να εξεταστεί εργαστηριακά αν πρόκειται για ύποπτο κρούσμα ή φορέας Covid-19 . Στην κατοχή του -όπως διαπιστώθηκε- σε έλεγχο που του έγινε, είχε ακόμα λίρες Αγγλίας. Με δικογραφία μεταξύ άλλων για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο,  ενώ σε βάρος του έχει επιβληθεί και το προβλεπόμενο με ΠΝΠ διοικητικό πρόστιμο ύψους #€5.000, για παραβίαση της υποχρεωτικής απομόνωση .

Να σημειωθεί ότι σε ελέγχους από το Κέντρο Ιχνηλάτησης που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο χώρο του  Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, σε τρεις πτήσεις 366 επαναπατρισθέντων από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες αφίχθησαν το προηγούμενο 48άωρο,  εντοπίσθηκαν 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο την τελευταία εβδομάδα, σε 110 αεροπορικές πτήσεις με περίπου 18.000 επιβάτες, κατά την ιχνηλασία, έχουν προκύψει 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με νοσούντες και συνεπιβάτες να τίθενται όλοι σε 14ήμερο υποχρεωτική κατ οίκον απομόνωση.

Η πλατφόρμας ιχνηλάτησης από σήμερα (23/03) έχει περάσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το προσωπικό να προβαίνουν σε τηλεφωνικές επιβεβαιώσεις τήρησης της 14ήμερης υποχρεωτικής απομόνωσης, στα στοιχεία που έχουν δηλώσει όσοι έχουν ταξιδέψει από το εξωτερικό, ενώ  δειγματοληπτικοί  έλεγχοι έχουν ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία, στα στοιχεία που έχουν δηλώσει στο έντυπο φόρμας όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα. Όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις της υποχρεωτικής απομόνωσης,  βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα έως και #€5.000 ευρώ, σύμφωνα με την μία από τις πρόσφατες  Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.