Βόλος: Συνελήφθη ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός των Ν.Μαζιώτη, και Β.Παλαιοκώστα.

Ο 36άχρονος Γιώργος Πετρακάκος, καταζητούμενος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα συνελήφθη στο Βόλο. Ταυτόχονες επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε Φθιώτιδα και Αθήνα.

2130587Συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, ύστερα από πληροφορίες για την παρουσία του Γιώργου Πετρακάκου καταζητούμενου ως μέλος των ¨Ληστών του Δισμόμου” στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Νίκου Μαζιώτη, σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού στο Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα μαζί με τον καταζητούμενο Γιώργο Πετρακάκο, συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα, και μια γυναίκα (πρόκειται σύμφωνα με διαρροές για τη σύντροφο του Πετρακάκου) αδελφή του καταδικασμένου αντιεξουσιαστή Τάσου Θεοφίλου, κρατουμενος για τρομοκρατικές ενέργεις, με συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣπΦ). Είχε προσδιοριστεί με γενετικό υλικό η συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Πάρου το 2012 κατά την οποία εκτελεσε τον αυτοκινητιστή Δημήτρη Μίχα, 53, όταν επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους, και συνεπλάκη μαζί του.

Στο σπίτι του Βόλου, κατά την Αστυνομική επιχείρηση, ζούσαν και τα δύο ανήλικα παιδιά της Θεοφίλου και του Πετρακάκου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι πληροφορίες στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, είχαν περιέλθει τον τελευταίο μήνα, και το σπίτι βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Τα ανήλικα αδέλφια, παραδόθηκαν από τους Αστυνομικούς, στην επιμέλεια των γονεων της 36άχρονης. Στην Αθήνα, συνελήφθη και ο αδελφός του Γιώργου Πετρακάκου.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, για την επιχείρηση και τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport