ΒΟΛοΣ: Επιχείρησητης Αντιτρομοκρατικής, για τους “Ληστές του Διστόμου”

Δύο συλλήψεις, ένας απο τους δραστες αυτοπυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε θανάσιμα. Πρόκειται για τους καταζητούμενου “ληστές του Διστόμου”.

image

Σπ.Δραβίλας, Γ.Πετρακάκος, Σπ.Χριστοδούλου (φώτο)

Στο σπιτι “μεσάζοντα” οι τρεις καταζητούμενοι ποινικοι, είχαν καταφύγει οι “ληστές του Διστόμου” συνεργοί του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και του καταζητούμενου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα. Όπως έγινε γνωστό από Αστυνομικές πηγές, οι κακοποιοί δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αστυνομικών της ΕΚΑΜ. Για περισσότερο από 30 λεπτά τους καλούσαν να παραδοθούν, πριν ο κακοποιος προχωρήσει στο απονενοημένο, με το δράστη αυτόχειρα.
Ο Σπύρος Δραβίλας, αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα με kalashnikov που κατείχε κι εντοπίσθηκε στον 1ο όροφο στο σαλόνι της κατοικίας. Οι δύο επίσης καταζητούμενοι κακοποιοί, Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, στη θέα της αυτοχειρίας του “συντρόφου” τους, δεν πίστευαν ότι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες. “Αυτοκτόνησε! Όχι ρε που**η, αυτοκτόνησε” φέρονται να επαναλάμβαναν στους Αστυνομικούς οι οποίοι τους συνέλαβαν, σχεδόν 20 λεπτά αργότερα, με τους κακοποιούς να έχουν παραδοθεί ενώ σε κατάσταση σοκ επαναλάμβαναν “θα βγούμε, μη μας πειραξετε”.
Κατασχέθηκαν τρία οχήματα- Jaguar, passat, navara – και όπλα.
Οι ληστές του Διστόμου τον Αύγουστο του 2014 με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά 396.930 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους, πήραν όμηρο τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί από την περιοχή της Κηφισιάς, και εντοπίστηκε καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.
Οι δράστες στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, επιβιβάστηκαν σε επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα και ήταν καταζητούμενοι για τις Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport