Βόλος: Αρχηγός κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών δήλωνε άπορος και έτρωγε σε συσσίτια- Μεταξύ των συλληφθέντων και κοινωνική λειτουργός

Δύο αγορές ακινήτων στον Βόλο προκάλεσαν το “ενδιαφέρον” της Αστυνομίας, καθώς ο 67άχρονος αγοραστής, δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε συσσίτιο. Συνολικά εννέα συλλήψεις, ανάμεσά τους κοινωνική λειτουργός!

Με μηδενικά εισοδήματα, σε έναν χρόνο ο 67άχρονος Βολιώτης είχε κάνει δύο μεγάλες επενδύσεις, με αγορές ακινήτων, θέτοντας τον εαυτό του υπό παρακολούθηση με την αστυνομική έρευνα να αποκαλύπτει το ξέπλυμα “μαύρου χρήματος” προερχόμενο από παράνομη αγοραπωλησία ναρκωτικών. Όπως επισημαίνουν οι Αστυνομικοί, ο 67άχρονος με αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, νομιμοποιούσε το παράνομο κέρδος του, μέσα από “Real Estate” .

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ο απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (28/12) Αστυνομικοί σε έλεγχο εν κινήσει οχήματος που επέστρεφε στο Βόλο από τη Βόρειο Ελλάδα, κατέσχεσαν ποσότητα ηρωίνης 560 γραμμαρίων- επιμελώς κρυμμένη σε ειδική κρύπτη στον αεραγωγό- και συνέλαβαν τον 65άχρονο οδηγό του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα θα διοχέτευε στην τοπική “αγορά” τα ναρκωτικά τις ημέρες των εορτών.

Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αστυνομικοί είχαν εξακριβώσει τη δομή και την δράστη του καρτελ των ναρκωτικών στη Θεσσαλική επαρχία, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις όλων των εννέα μελών της εγκληματικής οργάνωσης ανάμεσά τους μια κοινωνική λειτουργός,καθώς και των “συγκοινωνούντων δοχείων” που λειτουργούσαν αλληλοκαλυπτόμενες σε παράνομες δραστηριότητες. Ως αρχηγός της βασικής πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη  55άχρονος κάτοικο της περιοχής. Στη δεύτερη τετραμελή εγκληματική οργάνωση, εντολές έδινε ο 67άχρονος Βολιώτης. Δικογραφία σχηματίσθηκε και κατά 33άχρονου εγκλείστου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης στη Λάρισα.

Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, θα διακινούσαν 7.290 δόσεις στη Μαγνησία, αντί του ποσού των €36.500. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κατέσχεσαν συνολικά, ποσότητα ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων- με το παράνομο οικονομικό όφελος που θα απεκόμιζαν αποτιμάται να ανέρχεται στις €60.000. Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική προανάκριση, τα μέλη του κατελ των ναρκωτικών, προχωρούσαν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις “ghost phones” κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες  αντικαθιστούσαν, ενώ λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης, προκειμένου να αποφεύγουν έρευνες της Αστυνομίας.

Στις έρευνες σε δέκα σπίτια των μελών του καρτελ ναρκωτικών, και στις καβάτζες κατασχέθηκαν:

-729,26 γραμμάρια ηρωίνης

-71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

-11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης

-338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,

-μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων

-μικροποσότητα σπόρων κάνναβης

-επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές

-ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων

-πέντε οχήματα

-11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα. Εναντίον τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον Ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία (31/12).

___________________

* Εφημερίδα «Ταχυδρόμος Βόλου»