“Βλέπουν” σε ΟΛΑ και “μαύρους Διστομίτες”, τον 37άχρονο αντιεξουσιαστή.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, εμφανίστηκε αυθορμήτων ο 37άχρονος καταζητούμενος αντιεξουσιαστής Π.Α.με ένταλμα Ανακριτή. Σύμφωνα με διαρροές από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, φέρεται να εμπλέκεται σε δράσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης.

Σε βάρος του 37άχρονου Π.Α, εκκρεμούσε από το Μάρτιο του 2013 ένταλμα του 23ου τακτικού Ανακριτή, για κατοχή κινητού οπλοστασίου το οποίο είχε σύμφωνα με διαρροεές ης Αντιτρομοκρατικής εντοπισθεί σε νοικιασμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Νεάπολης Εξαρχείων.

Σύμφωνα με διαρροές του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, γενετικό υλικο του 37άχρονου είχε εντοπισθεί κατά τις πρόσφατες έρευνες στο σπίτι του Βόλου (24/09) στο οποίο συνελήφθη ο Γ.Πετρακάκος, η σύντροφός του Μ.Θεοφίλου και τα δύο αδέλφια Θεμιστοκλής, και Φώτη Ασημακόπουλο, και στα όπλα τα οποία κατασχέθηκαν από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, θαμμένα στο οικόπεδο στο οίκημα γιάφκα της Λ.Μαραθώνος. Παρουσία του 37άχρονου, όπως προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε οπλισμό ο οποίο κατασχέθηκε εντοπίζεται και στην αγροικία – ορμητήριο στο Μώλο Φθιώτιδας, ενώ του αποδίδεται συμμετοχή και σε δράσεις στη δεύτερη “γενιά” του  ΕΑ του Νίκου Μαζιώτη, σε ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν για τον 37άχρονο, ότι ειχε ενταχθεί σε «συνέργεια» με τους “μάυρους Διστομίτες” του Γιώργου Πετρακάκου, καθώς διατηρούσε επαφές και με το Γρηγόρη Τσιρώνη, και έναν ακόμα καταζητούμενο από τους «Ληστές με τα Μαύρα».

Όπως υποστηρίζουν Αξιωματικοι της Αντιτρομοκρατικής, η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου στο Βόλο, ο εντοπισμος των οικημάτων σε Βόλο Μαγνησίας, Μώλο Φθιώτιδας και Μαραθώνα Αττικής, καθώς και η σύλληψη στην Ν.Αγχίαλο Μαγνησίας, των Γρ.Τσιρώνη και Σπ.Χριστοδούλου (στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ο Σπύρος Δραβίλας είχε επειλέξει την αυτοχερια για να αποφύγει τη σύλληψη) σε συνδιασμό με τα εντάλματα τα οποία εκκρεμούσαν σε βάρος του, προκάλεσαν τη απόφασή του να παραδοθεί. Μια ακόμη παράμετρος την οποία θέτουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ με τη χρονική απόκλιση από τη συλήψεις στο Βόλο (24/09) των Πετρακάκου Θεοφίλου και Ασημακόπουλου, να του επέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία τα οποία τον ενέπλεκαν σε αδικήματα του κοινού ποινικού και ειδικών εγκλημάτων βίας, από το πλημμεληματικου χαρακτήρα αδίκημα της παράβασης του Νόμου περί όπλων, για τα οποία εκκρεμουσε σε βάρος του το ένταλμα από το Μάρτιο του 2013. Καθώς επίσης η εγγυμοσύνη της συντρόφου του, εκτιμάται από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο τον ώθησε να παραδοθεί και να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του.

Αναμένεται η έκδοση σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, προς δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών του 37άχρονου Π.Α. στο ενδεχόμενο να ενέχεται και σε άλλες ενέργειες με ρόλο “συνεπίκουρου” να είχε ενοικιάσει στα στοιχειά του ή με πλαστά έγγραφα οικήματα, αποθήκες, και στεγασμένους χώρους, για την ανάγκες της Ομάδας του ένοπλου αντάρτικου πόλης.
Ο 37άχρονος ΠΑ είχε συνελήφθη το 2007 στα Καμίνια του Πειραιά, με ένταλμα για ληστεία τον Ιούνιο του 2005 στο Terra Vibe στο χώρο διεξαγωγής του Rock Wave Festival στη Μαλακάσα με ενοχοποιητικό στοιχεί μερικό δακτυλικό του αποτύπωμα στο γκισέ των εισιτηρίων. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν δύο ακόμα άτομα τα οποία προσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι δράστες είχαν επιτεθεί με γκλομπ σε υπαλλήλους της ιδιωτικής security, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη της εισόδου, και είχαν αποσπάσει 7.000 ευρώ και 2.000 μάρκες-κουπόνια.
Συλλαμβάνεται παλι τον Ιούλιο του 2005, μαζί με δύο άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στο αντιεξουσιαστικό χώρο, (ΓΚ και ΠΚ) για επίθεση με ομάδα του “χώρου” σε κλουβα των ΜΑΤ, από τους Αστυνομικους είχαν αποσπασει τις ασπίδες τους, με τις οποίες στη συνέχεια είχαν φωτογραφηθεί, ως λάφυρα, τις οποίες ανήρτησαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Προφυλακίζεται για την υπόθεση, ενώ τον Ιούνιο του 2006 αποφυλακίζεται με την αθωωτική απόφαση γαι την “απαλλοτρίωση” των ασπίδων από τα ΜΑΤ και για τους δύο συγκατηγορούμενούς του.