Βύρωνας: Θηλιά αγχόνης, στο σπίτι Ανακριτή του “Noor 1”

Μετά την προ ημερών αποστολή φακέλου βόμβα με ξυραφάκια στο σπίτι εφέτη δικαστή στον Υμηττό που συμμετείχε στην δίκη του Noor 1 για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, νέο κρούσμα ωμής απειλής σε βάρος δικαστικού λειτουργού που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, λίγες ώρες νωρίτερα ο ειδικός ανακριτής κ. Χ… που ερεύνησε την υπόθεση στο ανακριτικό στάδιο και συνέταξε το κατηγορητήριο, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην περιοχή του Βύρωνα, βρήκε μια αυτοσχέδια θηλιά κρεμάλας πεταμένη στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του.
Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία, ενώ ο βρόχος μεταφέρθηκε στα εγκληματικά εργαστήρια με την προσδοκία ν’ απομονωθεί αξιοποιήσιμο dna.
Θυμίζουμε ότι εκτός των απειλών και της αποστολής τρομοπακέτων σε βάρος δικαστικών, η υπόθεση του πλοίου σημαδεύτηκε με ολόκληρη σειρά ανεξήγητων θανάτων.
Η δίκη ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και λίγους μήνες άνοιξε ο κύκλος του αίματος. που συνδέθηκαν με το «Noor 1». Οπως η δολοφονία της 19χρονης Αρχού Σερίφι Ζιντάστι, κόρης Τούρκου επιχειρηματία που φημολογείτο ότι είχε εμπλακεί στην υπόθεση, και η εκτέλεση του Ιρανού Αχμέτ Σαχίντ, που διέφυγε μυστηριωδώς από την Αθήνα τη νύχτα των συλλήψεων. Επίσης, στον Ερυθρό Σταυρό κατέληξε ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό 41χρονος, τουρκικής καταγωγής, Σερχάν Μπασκάλ, που εθεωρείτο από τους «εγκεφάλους» της διακίνησης των 2,1 τόνων ηρωίνης, ενώ παρόμοια «τύχη» είχε και ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του «Noor 1», Σιράσταβα Ντεμπράτ Kουμάτ, που κατέληξε στη μονάδα εμφραγμάτων του Τζανείου Νοσοκομείου.
Θυμίζουμε επίσης πως την υπόθεση  του παγιδευμένου τρομοδέματος στον εφέτη δικαστή την είχε αναλάβει η αντιτρομοκρατική, καθώς μάλιστα προηγήθηκε κείμενο προφυλακισμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, με αιχμές για επιεική απόφαση.
______
*bloko.gr