Βίλια: Στρόβιλος φωτιάς εκτίναξε φλεγόμενο κορμό δέντρου (video)

Το θερμικό φορτίο και τα ρεύματα στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στα Βίλια προκάλεσαν στρόβιλο φωτιάς εκτινάσσοντας κορμό προς την πλευρά όσων επιχειρούσαν στο έργο κατάσβεσης

Σε βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψε και μετέδιδε χρήστης* μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνεται η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια Αττικής ως αυταποδεικτη επιβεβαίωση της απόφασης απαγόρευσης κίνησης όσων δεν έχουν επιχειρησιακή συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης.

Λόγω  του υψηλού θερμικού φορτίου και των ρευμάτων μέσα στο μέτωπο της φωτιάς σε συνδυασμό με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δημιουργήθηκε πύρινος στρόβιλος ( firenado ) με τη δίνη του να σηκώνει σε μεγάλο υψος και να εκτινάσσει φλεγόμενο κορμό δέντρου προς την πλευρά των πυροσβεστών και όσων είχαν συνδράμει στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς.

Στο βιντεοληπτικό υλικό ακούγονται φωνές να απομακρυνθούν από το μέτωπο που μαίνεται απειλητικό ενώ και ο χρήστης που σε απευθείας μετάδοση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί ακούγεται να φωνάζει “κεφάλι.. κεφάλι..” θέλοντας να προειδοποιήσει όσους βρίσκονται στο σημείο να καλυφθούν.