Βίαια χτυπήματα και κατάγματα εντόπισε ο ιατροδικαστής στη σορό της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, για την οποια είχε δηλωθεί εξαφάνιση και είχε ενεργοποιηθεί αναγγελία Silver Alert, και εντοπίσθηκε σε προχωρημένη σήψη σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντι Λέρνια, κατά τη νεκροτομή στη σορό της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, εντόπισε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (22 εκτ.), σπασμένα πλευρά εκατέρωθεν και κάταγμα στην κλείδα, συμβατά με βίαια χτυπήματα.
Εκτιμάται πως σε μια απόπειρα του δράστη να ακινητοποιήσει την ηλικιωμένη γυναίκα τη χτύπησε ανελέητα και στην συνέχεια την έριξε στο κλιμακοστάσιο.
image

Κατά την αυτοψία στο χώρο, από τα Εγκληματολογικά Κλιμάκια κηλίδες αίμα εντόπισαν στο πρώτο υπόγειο μέχρι και το τρίτο υπόγειο όπου και βρέθηκε νεκρή η 69άχρονη.
Το συγκεκριμένο τρίτο υπόγειο επικοινωνεί απο εσωτερική σκάλα με ξενοίκιαστα διαμερίσματα που στεγάζονται στους πάνω ορόφους του κτηρίου. Το αυτοκίνητο της 69άχρονης γυναίκας, εντοπίσθηκε στο δευτερο υπόγειο, από μια πόρτα σε τυφλό σημείο -η οποία είναι “κλειστή” από μπάζα- και από μια δεύτερη πόρτα που οδηγεί στο κλιμακοστάσιο συνδέονται οι δύο χώροι.
image

Εκτιμάται ότι ο δράστης επιτέθηκε στη γυναίκα ώστε να την ακινητοποιήσει και στην συνέχεια την έσυρε μέχρι το τρίτο υπόγειο όπου και επιτέθηκε με σεξουαλικά κίνητρα στην 69άχρονη. Τα ευρήματα στο χώρο – τα ρούχα, εσώρουχα και τα παπούτσια της- βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία στο υπόγειο πάρκινγκ. Λόγω της προχωρημένης σήψης στην σορό της 69άχρονης είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί τυχόν σεξουαλική κακοποίηση.
image

Ωστόσο, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, καθως εξεταζεται από τις Αρχές Ασφάλειας η τυχόν εμπλοκή του 30άχρονου «βιαστή της διάβασης» του Αμαρουσίου ως δράστης της δολοφονίας της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.