“Βία στα γήπεδα… ανοχή ή ανικανότητα;»

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, με αφορμή τον εμπρησμό του περιπολικού στο ΑΕΚ ΟΣΦΠ

“Χθες με τη λήξη του α΄ ημιχρόνου του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο μερίδα οπαδών” βγήκε από τη θύρα 35 του Σταδίου και επιτέθηκε αναίτια στους Αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ, ξύλα, πέτρες, κλπ. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκε και ένα περιπολικό του Α.Τ. του Ο.Α.Κ.Α.

Τα χθεσινά συμβάντα αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην τεράστια σειρά ανάλογων συμβάντων τα οποία συνεχίζουν να εκθέτουν την χώρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τείνει πλέον να παγιωθεί η πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένοι “γνωστοί – άγνωστοι” είναι ανίκητοι ιδίως σε πρωτοτυπία δράσης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το οξύμωρο είναι κάθε φορά κι ενώ εκπονούνταισχέδια δράσης και αντίδρασης των Αστυνομικών Δυνάμεων που υποτίθεται λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους και ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού , πάντα κάποιοι εμφανίζονται απολογούμενοι γιατί είναι πλέον εμφανέστατο το εξής : Δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα εισφέροντας νέες και καινοτόμες λύσεις, όπως στο σύνολο των χωρών ιδίως της Ευρώπης.

Εμφανίζουν εν έτει 2020 παγιωμένα “αρχαϊκά”αναχρονιστικά σχέδια διάταξης των δυνάμεων, δεν έχουν ενσωματώσει παρά ελάχιστα τις νέες τεχνολογίες και επιμένουν με ένα ιδιότυπο στερεοτυπικό τρόπο να διαθέτουν τα εισιτήρια όπως άλλοτε.Τεχνολογικά, λοιπόν θα υπάρχουν φθορές, τραυματισμοί Αστυνομικών Δυνάμεων σοβαρή έκθεση σε κίνδυνο των πολιτών και των φιλάθλων και επακόλουθα δυσφήμηση της χώρας.

Το έργο αυτό καλά κρατεί, αποτελεί συνήθη είδηση που δεν εκπλήσσει κανέναν (!!) και όλοι καλώς” πορευόμαστε. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε τουλάχιστον να μη θρηνήσουμε ανθρώπινη-ες ζωή-ες. Κι όπως φαίνεται επιβάλλεται αντί σχεδιασμού (!) σπονδή στη Θεά Τύχη”