“Αν βγει έξω ο Πάσσαρης θα σκοτώσει και άλλο κόσμο”

«Ο Πάσσαρης θα σκοτώσει και άλλον κόσμο», δηλώνει Παναγιώτα Αλεβιζόπουλου, αδελφή του δολοφονημένου Αρχιφύλακα Διονύση Αλεβιζόπουλου, από τον Κώστα Πάσσαρη στις 16 Φεβρουαρίου του 2001, κατά τη διάρκεια απόδρασης του διαβόητου κακοποιού απο το Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί, έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού.  Ο ισοβίτης ποινικός, είχε δολοφονήσει στην οργανωμένη απόδραση, τον επισης Αστυνομικό Αθανάσιος Δρακόπουλος, και είχε τραυματιστεί σοβαρά το Σωφρονιστικό Υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη.

«Τι να  σας πω; Από την Ελλαδα κωλυσιεργούν… Κάποιο σκοπό θα έχουν. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Τα υπουργεία φταίνε νομίζω. Περιμένουμε να έρθει ο Πάσσαρης στην Ελλάδα για να δικαστεί.

Εμείς θέλουμε να έρθει να δικαστεί εδώ και μετά να πάει πάλι πίσω στη Ρουμανία για να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του. Μόλις τελειώσει η ποινή στη Ρουμανία να γυρίσει στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του για τα εγκλήματα που έκανε εδώ», δήλωσε στο paraskhnio.gr η κα Αλεβιζόπουλου.

«Αν δεν δικαστεί στην Ελλάδα, το 2021 θα αποφυλακιστεί, επειδή θα παραγραφούν οι δολοφονίες που έκανε, καθώς θα έχουν περάσει 20 χρόνια. Και οπωσδήποτε θα σκοτώσει και άλλο κόσμο. Θέλουμε να δικαιωθεί η ψυχή του αδελφού μου”.

Σε ερώτηση για τη “στροφή” του Πάσσαρη στη θρησκεία, και ότι έχει μετανιώσει για τα εγκλήματα που έκανε, η κυρία Αλεβιζοπούλου τόνισε πως «δεν τα πιστεύω εγώ αυτά. Ένας άνθρωπος μπορεί να πέσει σε ένα σφάλμα, αλλά όχι όπως αυτός. Ο Πάσσαρης είναι αμετανόητος. Είναι δυνατόν να έχει μετανιώσει;» διερωτληθηκε η αδελφή του Αστυνομικού.

« Δεν νομίζω ότι αυτός που έχει σκοτώσει τόσο κόσμο – αυτούς που ξέρουμε τουλάχιστον – και να έχει μετανιώσει.

Η μεταφορά του από τον Κορυδαλλό στο νοσοκομείο της Νίκαιας ήταν ύποπτη. Ο αδελφός μου είχε το όπλο του. Έστειλαν όμως τα παιδιά χωρίς να τους ενημερώσουν για την επικινδυνότητα του Πάσσαρη. Έπρεπε να στείλουν άτομα με καλύτερη εκπαίδευση. Δεν ξέρω αν αυτά ήταν λάθη ή αν έγινε επί τούτου.

Εμείς χάσαμε τον άνθρωπό μας και έχουμε χάσει και την ψυχή μας. Ο αδελφός μου ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Ένα 8 χρονών και ένα 9. Και τα δύο έπαθαν σοκ. Ο αδελφός μου έφυγε και ο Πάσσαρης πρέπει να δικαστεί, γιατί αν μείνει ελεύθερος μετά το 2021, θα σκοτώσει και άλλους ανθρώπους», κατέληξε η κα Αλεβιζόπουλου.

________

* Στέλιος Προμπονάς/ paraskhnio.gr