Βέροια: Ποινική δίωξη για διασπορά fakeNews με αναφορά σε “απόπειρα αρπαγής 15άχρονου”

Όταν ο οποιοσδήποτε κάνει το “Δημοσιογράφο”, το “Διαστή” και δημοσιεύει περιστατικά ανυπόστατα που αναπαράγονται, με τις περιπτώσεις να είναι .. η μάστιγα των fakeNews !

Αναρτήσεις που προκαλούν ανησυχία και αναστάτωση, με εκατοντάδες αναπαραγωγές, και αναφορές σε “απαγωγές- αρπαγές παιδιών” σε όλη την επικράτεια! (παλαιότερη σχετική περίπτωση-στη Νίκαια Αττικής- με ανάλογη κατάληξη)

Τα παιδιά ευαισθητοποιούν τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, και προκαλούν συναίσθημα. Το “ευαίσθητο σημείο” της κοινωνίας, κάποιοι άκριτα ή και με δόλο, εκμεταλεύονται για να δουν τις αναρτήσεις τους να δέχονται αποδοχής και like αν δεν έχουν στοχευμένα κίνητρα!

Στη Βέροια, αναρτηση στην οποία διαχειριστής διαδικτυακού ιστότοπου περιέγραφε απόπειρα αραπαγής ανηλικού και ζητούμε αναπραγωγή από τους συνεργάτες του, υποστηρίζοντας ότι έχει προσωπική γνώση για το περιστατικό της απόπειρας αραπαγής ανηλίκου που περιέγραφε, προκάλεσε έντονη ανησυχία. Στην τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας, δεν έιχε γίνει καμία επίσημη καταγγελία, αν και στη σχετική περιγραφή υπήρχε αναφορά και επίκληση σε περιπολικό και αστυνομική εμπλοκή.

Οι Αστυνομικοι της Ασφάλειας Βέροιας, αναζήτησαν και εντόπισαν το άτομο που προχώρησε στην ανάρτηση για την “απόπειρα απαγωγής 15άχρονου” και τους αποκάλυψε ότι τίποτα από όλα όσα περιέγραφε δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικό περιστατικό, άλλα προχώρησε στην ανάρτηση βασισμένη σε παλιότερη καταγγελία από ανήλικο στην περιοχή για απόπειρας αρπαγής, με αφορμή τη διακίνηση ανάλογων περιστατικών ανά την επικράτεια.

Από την Ασφάλεια της Βέροιας, ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα για τον συντάκτη της ανάρτησης, ο οποίος ζήτησε την Ποινική Δίωξη του για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση ανησυχίας στην κοινή γνώμη.

Νάντια Αλεξίου