Βέροια: Εγκαίνια του υπερσύγχρονου Σκοπευτηρίου στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Β. Ελλάδας ΕΛ.ΑΣ.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 10:30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου κλειστού σκοπευτηρίου και της αίθουσας πραγματικών σεναρίων που κατασκευάστηκαν στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας της Αστυνομικής Ακαδημίας στο Πανόραμα Βέροιας, μετά από δωρεά του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας SOUKOS ROBOTS ΑΒΕΕ, κ. Κωνσταντίνου Σούκου.

Την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης παρουσία του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

Παρέστη η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca A. Fong, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Αντωνίου και Βεσυρόπουλος ενώ περέστησαν επίσης η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ηγεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, τοπικές Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, λοιπές Αρχές και Φορείς της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διδάσκοντες καθηγητές της Σχολής. ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ κ. Π. Χαρέλας, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ημαθίας Β. Παπαδόπουλος κ.ά..
egkainia_skopeftiriou_March2017_1

Ο Διευθυντής της σχολής κ. Διονύσης Κούγκας σε ομιλία του εξήγησε πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για την υλοποίηση του, μίλησε για το πώς ξεκίνησε την έρευνα και για το πώς έφτασε στην εταιρεία Σούκος και τόνισε ότι απογοητεύθηκε ιδιαίτερα όταν στάθηκε αδύνατο να εκταμιευθούν τα χρήματα για το σκοπό. Ο κ. Κούγκας τόνισε ότι ο Κώστας Σούκος προσφέρθηκε να υλοποιήσει το έργο δωρεάν και τον ευχαρίστησε γι΄ αυτό. ¨Είναι ένα καταπληκτικό έργο στο οποίο έχουν ενσωματωθεί σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες, ενώ παράλληλα έχει όλες τις απαραίτητες και σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και σε αυτό προβλέπεται η εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού αλλά και η παραχώρησή του σε φορείς και ιδιώτες έναντι αμοιβής¨.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξεως Δημήτρης Αναγνωστάκης ο οποίος στον χαιρετισμό του ανάφερε ότι “Ο καλά εκπαιδευμένος αστυνομικός, προστατεύει καλύτερα τον πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να αναδείξει και τον κοινωνικό της ρόλο που είναι η πρόληψη και η αποτροπή του εγκλήματος”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δωρητής κ. Κώστας Σούκος ο οποίος τιμήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για την ευγενική πράξη του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδειξη αληθινών πυρών και μάχιμες εκπλήξεις στην τελετή εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου βαλλιστικού κέντρου από αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.).