ΒΕΛΓΙΟ: Αίτημά έκδοσης προς την Ελλάδα για τον 27χρονο Μαροκινό.

Αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο απέστειλαν για τον 27χρονο Μαροκινό, Βελγικής υπηκοότητας, ο οποίος κρατείται στην Ελλάδα,προκειμένου να εξετασθεί.

Οι επαφές του 27χρόνου Μαροκινού Βελγικής υπηκοότητας ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα (17/01) στην Αθήνα, και η επικοινωνία με μηνύματα και κλήσεις με  τον αδελφό του ενος τζιχαντιστή ο οποίος έπεσε νεκρός στην ένοπλη συμπλοκή, έγκλειστο στις φυλακές της Λιέγης, θα ερευνήσουν οι Βέλγοι Αστυνομικοί.

Με αίτημα έκδοσης (18/01) οι Βέλγοι ζητούν τη σύλληψη και την έκδοση του υπόπτου ώστε να ερευνήσουν, ενδεχόμενο επαφών του, και διασύνδεσή του, σχέδιο τζιχαντιστών για επίθεση στη Βελγική Αστυνομία.

Με τα στοιχεία που απέστειλαν οι Ελληνικές Αρχές, η Βελγική Εισαγγελία απάντησε εγγράφως ζητώντας την έκδοσήτου, προκειμένου να εξακριβώσουν τυχόν εμπλοκή του με την ομάδα τζιχαντιστών.

Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής άφησε ελεύθερους τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εκτός από τον 27χρονο, ο οποίος θα εκδοθεί με ευρωπαϊκό ένταλμα στο Βέλγιο.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές» ανέφερε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων.

Το αίτημα έκδοσης (18/01) αναμένεται να εκτελεστεί μέσα στην εβδομάδα και ο 27χρονος θα ταξιδέψει στο Βέλγιο ενω θα οδηγηθεί (19/01) στον Εισαγγελέα Εφετών

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport