Βαθμολόγιο ΕΛΑΣ- “Και να σας το δίναμε, τι θα καταλαβαίνατε;”

Με αφορμή την έκδοση του ΠΔ για το βαθμολόγιο των ενστόλων της ΕΛΑΣ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων, παραθέτει το σχόλιο του και τις.. απορίες του

Ο Παναγιώτης Χαρέλας, σημειώνει, «Τελικά τώρα αντιλήφθηκα γιατί το νέο βαθμολόγιο της ΕΛ.ΑΣ παρεμεινε μυστικό εδώ και δυο χρόνια μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σε όλους ή σχεδόν σε όλους. Γιατί και που το δώσανε, ποιος το κατάλαβε ; Γρίφος για τους περισσότερους. Εδώ και μέρες, όλοι ρωτάνε και απευθύνονται σε “ειδικούς” για να πάρουν διευκρινήσεις και εξηγήσεις αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Εδώ κολλάει το “Και να σας το δίναμε, τι θα καταλαβαίνατε;” Και να φανταστεί κανείς πως για αυτό το βαθμολόγιο πριν εκδοθεί, κάποιοι πανηγύριζαν.
Το ένα βέβαιο είναι πάντως πως για μια μεγάλη κατηγορία χαμηλόβαθμου προσωπικού είναι πλήρως αδιάφορο αφου δεν τους αγγίζει καν.
Το άλλο βέβαιο είναι πως αυξήσεις δεν θα δουν όσοι σήμερα ικανοποιούνται καθώς με την προσωπικη διαφορά αυτή θα εξανεμισθεί και στο τέλος θα τους μείνουν μόνο βαθμοί για ικανοποίηση. Το βαθμολόγιο είναι ξεκάθαρο πως είναι για λιγους με αντίκρισμα. Για την πλειοψηφία, είτε δεν τους αγγίζει είτε θα προαγονται χωρίς οικονομικές απολαβές.
Εξάλλου έτσι πείσθηκε και το υπουργείο οικονομικών για την έγκριση του.
Τέτοια βαθμολόγια δυστυχώς μας πανε πίσω.
Ποιος άραγε και για ποιο λόγο οραματίζεται γρίφους και σταυρόλεξα στις προαγωγές του προσωπικου της ΕΛ.ΑΣ ;
Ελπίζω το Αρχηγείο – όταν και αν, το ίδιο το κατανοήσει – να προκαλεσει σεμινάρια για όλους εμάς που δυσκολευόμαστε στην κατανόηση!!!
Και όσοι λένε ότι το κατάλαβαν, κάνουν πως κατάλαβαν για να μην τους καταλάβουν αυτοί που δεν κατάλαβαν! Αυτοί είμαστε!»