“Βασίλη σε παρακαλώ..”- Αιμόφυρτο ανάμεσα σε Δελτία ΟΠΑΠ και έπιπλα εντόπισαν το Μάριο Λουκόπουλο

Οι εκκλήσεις του Μάριου Λουκόπουλου για βοήθεια, καταγράφηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης κι εμπεριέχονται στη δικογραφία κατά την παράθεση των γεγονότων προκύπτει (μόνο), η παρουσία του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη στο χώρο.

Την περασμένη Πέμπτη (23/03- 22.44) το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται κλήση από άτομο– τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιούνται στη συνέχεια στον 47άχρονο Μάριο Λουκόπουλο- να ζητάει βοήθεια. Έχει δεχθεί τα πυρά του όπλου που έχει παράνομα στην κατοχή του ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης, κι ενώ ο δράστης αποχωρεί το θύμα επικοινωνεί με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Μ.Λουκόπουλος: Βασίλη, σε παρακαλώ.
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Το εκατό θέση 28..
Μ.Λουκόπουλος: Βασίλη, σε παρακαλώ..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Το εκατό..
Μ.Λουκόπουλος: Βασίλη.. Θα με σκοτώσουν..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Σε ποια περιοχή είστε;
Μ.Λουκόπουλος: Στο τέρμα.. με πυροβολούν..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Πού είστε;
Μ.Λουκόπουλος: Είμαι στο τέρμα.. με ακούτε;..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Σας ακούω, πείτε μου..
Μ.Λουκόπουλος: Με πυροβόλησαν.. είμαι στο τέρμα της Μακρυγιάννη.. στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Σε ποια περιοχή;
Μ.Λουκόπουλος: Στο τέρμα, στο Μοσχάτο… Μακρυγιάννη..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Σας πυροβόλησαν;.. Σας πυροβόλησαν;!..
Μ.Λουκόπουλος: ..με πυροβόλησαν…
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Έχετε τραυματιστεί, δηλαδή;..
Μ.Λουκόπουλος: Σας παρακαλώ, πεθαίνω..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Μισό λεπτό, έχετε τραυματιστεί δηλαδή;
Μ.Λουκόπουλος: Ναι, ναι..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Το όνομα σας;
Μ.Λουκόπουλος: Λουκόπουλος.
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Ερχόμαστε κύριε, ερχόμαστε εκεί.
Μ.Λουκόπουλος: Αιμορραγώ, πεθαίνω.
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Ερχόμαστε εκεί. Στο πρακτορείο είστε;
Μ.Λουκόπουλος: Στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ τέρμα Μακρυγιάννη.
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Ερχόμαστε κύριε εκεί..
Μ.Λουκόπουλος: Γρήγορα, θα με πυροβολήσουν ξανά. Σας παρακαλώ..
Τηλεφωνήτρια ΑΔ: Ερχόμαστε κύριε.

….

Η τηλεφωνική γραμμή κλείνει απότομα. Στο ηχητικό καταγραφής του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, οπως αυτο περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αποτυπώνεται η ένταση και τα τελευταία ξέπνοα λόγια του τραυματία (μέχρι εκείνη τη στιγμή) Μάριου Λουκόπουλου προς την Αστυνομικό της Δ’ “αλλαγής”, λιγο πριν καταλήξει.

Το nantiaReport εξασφάλισε και παρουσιάζει φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον τραυματία Μάριο Λουκόπουλο να βρίσκεται αιμόφυρτος μέσα στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

eglima_mosxato

Στο πάτωμα του πρακτορείου διακρίνεται αιμόφυρτος ο 47άχρονος Μάριος Λουκόπουλος ανάμεσα σε αναποδογυρισμένα έπιπλα. Δίπλα του ο κάδος απορριμμάτων με δελτία του ΟΠΑΠ να βρίσκονται στο πάτωμα. Εμφανές στη σκηνή εγκλήματος οπως προκύπτει κατά την αυτοψία στο χώρο, οτι έχει προηγηθεί πάλη μεταξύ των δύο ανδρών.

Διακρίνονται στο θώρακα και την κοιλιά του 47άχρονου Μάριου Λουκόπουλου, τραύματα απο τρεις βολίδες του zastava των 22mm το οποίο είχε παράνομα στην κατοχή του ο Βασίλης Τσαγκάρης, με τον ίδιο να βρίσκεσαι σε ακατάσχετη αιμορραγία. Όπως εξηγούν, γνώστες βαλλιστικής, το διαμέτρημα των 22mm (αν και μικρό) παρουσιάζει “ευελιξία” και με τις “περιστροφές” πλήττει σημεία στα οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς και να επιφέρει θανάσιμα αποτελέσματα (όπως στο έγκλημα του Μοσχάτου).

Έγκλημα_Μοσχάτο Λίγο αργότερα από την μεταφορά του, στο Τζανειο Νοσοκομείο το θύμα καταλήγει στα βαριά τραύματα που φέρει, ενω ο δράστης ομολογεί και συλλαμβάνεται. Αναγνωρίζεται ως το πρόσωπο που αποχώρησε τελευταίας από το πρακτορείο ιδιοκτησίας του ενω οι Αστυνομικοί αναζητούσαν το άτομο που επικοινώνησε και καλούσε σε βοήθεια μέσα από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ.