Β/Α Αττική: Καταγγελία Ζωοφιλικών Σωματείων για ένοπλο που θανατώνει αδέσποτα και μοναχικά ζώα (φωτο)

Δράστης -αγνώστων στοιχείων ταυτοτητας- με αεροβόλο θανατώνει αδέσποτα στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, καταγγέλλουν Ζωοφιλικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η θανάτωση αδέσποτου σκύλου (12/02) στην περιοχη της Ραφήνας, προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση ζωόφιλων και όσων συντηρούν οικόσιτα ζώα. Ο σκυλος με τραύματα στο κεφαλι απο σκαγια αεροβόλου, εντοπίσθηκε σε αυλή οικήματος στο κέντρο της Ραφήνας. Μεταφέρθηκε σε κώμα άμεσα σε Κτηνιατρείο, με το ζώο να καταλήγει στα τραύματά του.

Η ακτινογραφία ενδεικτική της κατάστασης του ζώου, φέρει σφαιρίδια  στο κρανίο του, στο ύψος των ματιών

Σύμφωνα με καταγγελία Ζωοφιλικών Σωματείων, “τα τελευταία τρία χρόνια κάθε τέτοια εποχή από τέλη Φεβρουαρίου αρχίζει τις εκτελέσεις αδέσποτων σκυλάκων με πυροβολισμό, σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, ανάμεσα στα μάτια. Κάθε χρόνο μετράμε αδικοχαμένες ψυχές που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ. Εχουμε χάσει πια το μέτρημα γιατί το έργο του, εκτός από τον Δήμο Ραφήνας, το συνεχίζει και σε όμορους δήμους όπως του Μαραθώνα”.

Για τα γνωστά περιστατικά θανάτωσης ζώων έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος αγνώστου δράστη, από τους Ζωοφιλικους Συλλόγους.

Αν και το Νομικό πλαίσιο για την κακοποίηση ζώων έχει αυστηροποιηθεί ωστόσο δεν εκλείπουν περιστατικά κακοποίησης και βίας σε βάρος κυρίως αδεσπότων που διαβιούν σε εξωτερικό περιβάλλον.

Όπως επισημαίνουν στην καταγγελία τους, τα Ζωοφιλικά Σωματεία “αν ο δολοφόνος εκτελούσε ανθρώπους θα ήταν ακόμα ελεύθερος; Η αρμόδια αρχή, όπως η Αστυνομία ή ακόμα και ο Δήμος δεν θα έπρεπε να είχαν σηκώσει τον κόσμο ανάποδα για να βρεθεί ο υπεύθυνος; Δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος για να πιαστεί αυτό το απόβρασμα της κοινωνίας. Ο κόμπος έχει πλέον φτάσει στο χτένι και θα έπρεπε η πολιτεία να λειτουργήσει αμείλικτα και με κάθε μέσο για να βρεθεί ο υπεύθυνος. Η Πολιτεία πως θα ενεργήσει για να τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης;” καταλήγουν στην καταγγελία τους.