Β.Κικίλιας προς Δ.Αβραμόπουλο: "Δίκαιη μεταχείρηση και όχι διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας"

Η Ελλάδα και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν ο πρώτος σταθμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τη νέα ιδιότητα του,  μετά τη σύσκεψη (06/11) των G6-  Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το λαθρομεταναστευτικό.

image

Το μεσημέρι (14.00- 07/11), ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τους συνεργάτες του, συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, και την ηγεσία του φυσική ηγεσία και στελέχη της ΕΛΑΣ.
“Δίκαιη μεταχείρηση και όχι διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας, στο λαθρομεταναστευτικό,και κοινοποίηση προς την Ευρώπη, ώστε να ενημερωθούν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα”, ζήτησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας προς τον νέο Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Με το πέρας της σύσκεψη, ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε το Δημήτρη Αβραμόπουλο που επέλεξε την Ελλάδα για πρώτο σταθμό της περιοδείας του και σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, έμαθε ότι ο νέος Επίτροπος έχει αποδοχή μεταξύ των συναδέλφων του κι εκτος της Ευρώπης, και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά από εσάς να μεριμνήσετε υπέρ της χώρας, αλλά αντίθετα ζητά να είστε δίκαιος και να βοηθήσετε έτσι ώστε η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, με την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών να γίνει κτήμα γνώσης σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο αρμοδιος Υπουργός ανέφερε προς τον Ελληνα Ευρωπαίο Επίτροπο, τις προσπάθειες της Ελλάδας στη θωράκιση της χώρα, στις δομές πρώτης υποδοχής και επαναπροώθησης, ενώ επισήμανε οτι «ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρηθούν κάποιες πτυχές της Συνθήκης του Δουβλίνου».
image

Τη σύσκεψη απασχόλησε και το θέμα των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες, με το Βασιλη Κικίλια, να αναφέρεται στο ζήτημα «Δεχόμαστε τους πρόσφυγες απο εμπόλεμες ζώνες στην γύρω περιοχή, κάτι που είναι μείζον ανθρωπιστικό θέμα, στο οποίο η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι, να κλείσει τα μάτια».
«Η πρόβλεψη για το μέλλον, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, είναι θετική για τη χώρα» τόνισε ο Ευρωπαιος Επιτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ  προσδιόρισε τη λαθρομετανάστευση και την οικονομία στα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και  κατέληξε, «Κοινός μας στόχος είναι η επόμενη χρονιά να βρει μια Ελλάδα πολύ διαφορετική».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport