Τσίπρας: “Γίνεται προσπάθεια ώστε τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης να είναι σε ετοιμότητα”

Με δημοσιογραφική κάλυψη μόνο από τη Δημόσια τηλεόραση χωρίς διαπιστευμένους συντάκτες -τον προσωπικό φωτογράφο του και φωτορεπορτερ του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκαν σε επίσημη επίσηκεψη στη βάση των Πυροσβεστικών στην Ελευσίνα.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης να είναι σε ετοιμότητα και έγιναν ουσιαστικά βήματα το τελευταίο διάστημα, ώστε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, προς τους Αξιωματικούς στην αεροπορική βάση της  Ελευσίνας.

Αναφέρθηκε στον «ηρωϊσμό», την «αυταπάρνηση» και την «ανιδιοτέλεια» των στελεχών του Σώματος, που κάθε χρόνο δίνουν «άνιση» και «ασύμμετρη» μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, ενώ επεσήμανε να έχουμε μια καλή χρονιά, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη σε ότι αφορά τις πυρκαγιές.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίβλεψης από την ηγεσία, και έχει «την έγνοια και την διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό και τους υπευθύνους για να μπορέσουμε να σταματήσουμε περιπτώσεις πριν εξαπλωθούν».

«Ειλικρινά, η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια»

Σε άλλο σημείο ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι ρίχνονται στη μάχη για να προστατεύσουν την φυσική περιουσία της πατρίδας μας, αλλά και την κοινωνία. «Είμαστε ευγνώμονες και σας ευχαριστώ. Φωτιές θα έχουμε, το θέμα είναι να προλαβαίνουμε και να επεμβαίνουμε έγκαιρα», και κατέληξε την τοποθέτησή του, με τη φράση «καλή δύναμη».

Το βιντεοληπτικό υλικό όπως το έχει καταγράψει και μετέδωσε η μοναδική κάμερα που βρέθηκε στην επίσημη επίσκεψη στη Βάση της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, της Ελευσίνας.