Τρομοϋστερία στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ, πολίτες βλέπουν παντού βόμβες|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Κατακλύζεται το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ από καταγγελίες πολιτών που βλέπουν παντού πακέτα βόμβες.

Τρομο-υστερία στην Αθήνα μετά τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. κατακλύζεται καθημερινά από δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών που εντοπίζουν ύποπτους… ισλαμιστές τρομοκράτες σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της πρωτεύουσας και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άλλοι εντοπίζουν… εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πρόσκαιρα ασυνόδευτες αποσκευές, πακέτα και «σκουπίδια», ξεχασιάρηδων ή απρόσεκτων επιβατών των συρμών τρένων ή των αεροπορικών μεταφορών.
Μετά το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών, την πρώτη μέρα καταγράφηκαν περίπου 100 τέτοιες κλήσεις, ενώ τις επόμενες μέρες γίνονται κατά μέσο όρο περίπου 25 τηλεφωνήματα για «υπόπτους» και «βόμβες». Παράλληλα, άλλοι πολίτες επιδιώκοντας τη διασπορά του τρόμου, σκόπιμα, για πλάκα ή λόγω τρέλας προέβαιναν σε απειλητικά τηλεφωνήματα τοποθέτησης βομβών σε σταθμούς των σιδηροδρομικών μέσων μεταφοράς, τα οποία κυμάνθηκαν σε περίπου 15 την ημέρα.

Το ύποπτο δέμα είχε… ληγμένα χάπια
Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις ειδοποίησης που καταγράφηκαν την περασμένη Τετάρτη, οι οποίες προκάλεσαν την διακοπή των δρομολογίων και εκκένωση των σταθμών.
Η πρώτη αφορούσε ένα πακέτο φελιζόλ κάτω από κάθισμα επιβάτη σε συρμό που βρισκόταν στον σταθμό του μετρό Αγ. Μαρίνα στο Αιγάλεω.
Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσαν ότι περιείχε κουτιά φαρμάκων τα οποία είχαν… καταναλωθεί. Λίγο νωρίτερα στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ένα άλλο πακέτο με… καλώδια είχε προκαλέσει αντίστοιχο συναγερμό. Η ύποπτη συσκευασία περιείχε ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα καλώδια ήταν ο φορτιστής του!


*του Παναγιώτη Σπυρόπουλου