Τρομοκρατία: Προσαγωγή για ιδιοκτήτη Cafe στο Ελληνικό, ως ύποπτο στις ερευνες της Αντιτρομοκρατικής

Προσήχθη κι εξετάζονται ο ιδιοκτήτης cafe bar στο Ελληνικό στο οποίο σύχναζε ο 29άχρονος Κ.Γ., ο οποιος συνελήφθη τα ξημερώματα για συμμετοχή σε ΤΟ και κατασκευή εκρηκτικών.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές με τα ευρήματα και προανακριτικά στοιχεία να ενδεικνύουν εμπλοκή του ιδιοκτήτη του cafe bar, στην υπό έρευνα υπόθεση, έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία σε βάρος με την προσαγωγή του να μετατρέπεται σε σύλληψη.

Φωτογραφίες με τα ευρήματα που είχε στην κατοχή του ο 29άχρονος, και πειστήρια μεταξύ των οποίων οι πλαστές ταυτότητες αναμένεται με διάταξη να δημοσιοποιηθούν σε αναζήτηση απο υπ Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, πληροφοριών από τους πολίτες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες απο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο οίκημα γιάφκα από το οποίο ο 29άχρονος Κ.Γ. μετέφερε οπλισμό και εκρηκτική ύλη, τη στιγμή της σύλληψης του. Με δεδομένο ότι η σύλληψη του ήταν αιφνιδιαστική (28/10) τα ευρήματα  -ηλεκτρονικά αρχεία και χειρόγραφες σημειώσεις- στο διαμέρισμα της πλατείας Αττικής, εκτιμάται ότι για τις Αρχές θα προκύψουν στοιχεία αξιοποιήσιμα για τις έρευνες .

Τους επόμενους στόχοι της οργάνωσης αναζητά το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο

Ωστοσο ο 29άχρονος μέσω του δικηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, αρνείται την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική ενώ για τον οπλισμό που κατασχεθηκε στην κατοχή του, πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Σύμφωνα με το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ο 29άχρονο, εχει απασχολήσει στο παρελθόν με συλλήψεις και είχε απόφαση 2ετους κράτησης ενώ οι επαφες του με έγκλειστο στέλεχος της ΣπΦ είναι καταγεγραμμένες στα Αρχεία της Φυλακής. Εκτιμάται ότι πρόκειται για αυτόνομο πυρήνα των ασύλληπτων στελεχών της Οργάνωσης, ο οποίος κατείχε και γνώσεις για κατασκευαστή τρομοδεμάτων που έχουν απσταλεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.