ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ : Έρευνες για τους υπευθύνους της φονικής καραμπόλας. Αύριο (15/12) η κηδεία της 28άχρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου.

Ολοκληρωθηκε η ιατροδικαστικη εξέταση νεκροτομής στη σορό της 28άχρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα (12/12) στο 60χλμ της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας. Στη Λάρισα θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Σε νοσηλεία παραμένουν δύο τραυματίες, από τους οχτώ που μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομεία μετά την καραμπόλα.

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση νεκροτομής στη σορό της 28άχρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου (14/12). Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών- σύμφωνα με τις οποίες λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία-, ιατροδικαστικές πράξεις διενεργούνται εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ωστόσο για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους,  ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, λειτούργησε την υπηρεσία και πραγματοποίησε τη νεκροτομή στη σορό της 28άχρονης το πρωί της Κυριακής (14/12-10.00).
image

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, σε πολλαπλά εσωτερικά τραύματα και ρίξη πνεύμονα, οφείλεται ο θάνατος της 28άχρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου. Η κηδεία της, θα τελεστεί (15/12-12.00) στη Λάρισα.
Στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 29χρονος, Βασιλης Πιτσίλκας οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη φονική καραμπόλα το απόγευμα της Παρασκευής (12/12) στο Σχηματάρι.
Στο νοσοκομείο Χαλκίδας παραμένει σε νοσηλεία ένας 39χρονος και η 30χρονη Αλεξία Φεγγίτη, με κατάγματα.
Οι υπόλοιποι τραυματίες πήραν εξιτήριο.
Η Τροχαία προχώρησε αυτεπάγγελτα στη σύλληψη πέντε οδηγών, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε οι οποιοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό των υπευθύνων της καραμπόλας που προκάλεσαν το θάνατο της 28άχρονης Ιωάννας Γιαννακοπούλου και τον τραυματισμό οχτώ ακόμα ατόμων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport