ΤΡΟΧΑΙΟ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ: Διερεύνηση από Εισαγγελικό Λειτουργό ζητά ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο τραγικός επίλογος της καταμπόλας στο Σχηματάρι (12/12) για την 28χρονη Ιωάννα Γιαννακοπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της, “έκλεισε” τον κύκλο ζωής της με την κηδεία της,που τελέσθηκε (15/12-12.00) στη Λάρισα. Οι δύο συνεπιβάτες του οχήματος ,νοσηλέυονται σε σοβαρή κατάσταση, εκτός κινδύνου ζωής στο Νοσοκομείο της Βούλας ο 29χρονος Βασίλης Πιτσίλκας, και στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας με κατάγματα η 30χρονη Αλεξία Φεγγίτη. Με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, απέστειλε έγγραφο προς την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άμεση διερεύνηση των συνθηκών και τον προσδιορισμό των υπευθύνων για το φονικό τροχαίο δυστύχημα.

Στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς, αναφέρει, “Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας που τόσο άδικα έχασε τη ζωή της.
Βρέθηκα στο μοιραίο σημείο από την πρώτη στιγμή και έζησα από κοντά τα όσα εκτυλίχθηκαν. Οφείλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, καθώς και τους εργαζόμενους της Νέας Οδού και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο καθήκον και έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη στείλει από νωρίς σήμερα το πρωί, έγγραφο προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα με το οποία ζητούμε να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα.
Επίσης, έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες στις Τεχνικές μας Υπηρεσίες προκειμένου να συσταθεί κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα κινηθεί επί της Εθνικής Οδού προκειμένου να εντοπίσει, να καταγράψει και να υποδείξει τυχόν επικίνδυνα σημεία που σχετίζονται με τη σήμανση, τον οδοφωτισμό ή την ποιότητα του οδοστρώματος.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι τυπικά δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας αλλά πιστεύω οτι το ζήτημα μας αφορά όλους. Δεν είναι ώρα να επιρρίψουμε ευθύνες αλλά να κάνουμε ο καθένας από εμάς ο,τι μπορεί ώστε να μη βιώσουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Δεν αντέχουμε άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο”.