Τρίκαλα: Φρουρούμενος στο Νοσοκομείο ο πατροκτόνος- Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο άσκησε ο Εισαγγελέας

Με δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, ο γιος του θύματος, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Τρικάλων

Σε κατάσταση που χρίζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ο 46χρονος Δήμος Κατσαμπέκης, παραμένει υπό ιατρική φροντίδα με Εισαγγελική εντολή, καθώς συνελήφθη ως καθ ομολογίαν δράστης δολοφονίας του 77χρονου πατέρα του Κωνσταντίνου μέσα στη βιοτεχνία που διατηρούσε στην πόλη των Τρικάλων. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, καθώς ο 46χρονος έχει αυτοτραυματιστεί με το αλυσοπρίονο, φέρει τραύμα  στο κεφάλι και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Ο 46χρονος κάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής (18/02) στην Αστυνομία, και ενημέρωσε ότι είχε δολοφονήσει τον πατέρα του. Κατά την άφιξη των πληρωμάτων στο χώρο, εντοπίστηκε ο καθ ομολογία δράστης τραυματίας και το σφαγιασμένο πτώμα του 77χρονου πατέρα του.

Ο δράστης , σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας ωστόσο εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούν στην οδό Καρδίτσης στην πόλης των Τρικάλων.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Τρικάλων, ερευνούν την υπόθεση, και αναζητούν τα αίτια που πυροδότησαν τον εύθραυστο ψυχισμό του 46χρονου πατροκτόνου. Σύμφωνα με μαρτυρίες ατόμων από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας, αναφέρουν ότι οι δυο άντρες είχαν συχνούς καβγάδες, που εντάθηκαν μετά το θάνατο της μητέρας της οικογένειας πριν από περίπου ένα χρόνο, συνθήκη που επηρέασε επιβαρυντικά τον 46χρονο .

Από τη σκηνή του εγκλήματος κατασχέθηκαν το αλυσοπρίονο ως το μέσο τέλεσης της δολοφονίας, είδη ρουχισμού καθώς και τα δύο κινητά τηλέφωνα (δράστη και θύματος). Εντός της ημέρας, αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, σε προσδιορισμό του μηχανισμού θανάτου του 77χρονου.