“Τρεισήμισι χρόνια για απονομή δικαιοσύνης και το Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα των Ρομά κατηγορουμένων κι έδωσε αναβολή για το … 2025”

Μετά από τρεισήμισι χρόνια ανέμενε, την απονομή της δικαιοσύνης, την τιμωρία των Ρομα δραστών διάρρηξης στο σπίτι του, και την ηθική του δικαίωση, το Δικαστήριο αποδέχθηκε τις προφάσεις των κατηγορουμένων και ανέβαλλε . για το 2025

Τη δυσάρεστη εμπειρία του “θύματος διαρρηξης απο σπείρα Ρομά” έζησε τον Αύγουστο του 2020, ο προέδρου στον Οίκο Ναύτου επιχειρηματίας του Πειραιά, Γιάννης Κουλιζάκος. Η δίκη ορίστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.  μετά από τρεισήμισι χρόνια (24/11) ωστόσο η υπεράσπιση ζήτησε αναβολή με το αίτημα να γίνεται δεκτό και νέο προσδιορισμό της δικής το.. 2025.

Σε σχολιό του ο επιχειρηματίας αναφέρει, «Αύγουστος 2020 απόγευμα, επιστρέφοντας με την οικογένεια μου στο σπίτι μας στην Καστέλα, διαπιστώνω όχι μόνο την παραβίαση του σπιτιού μας αλλά εικόνα λεηλασίας, βιβλικής καταστροφής. Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι μας και αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή, οικογενειακά κειμήλια , φεύγοντας δε το σπίτι μας είχε εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Και όχι μόνο, αφού το μένος και τα ζωώδη ένστικτά τους ξέσπασαν στο μικρόσωμο σκύλο μας τον Oscar τον οποίο κτύπησαν, κακοποίησαν βάναυσα.

Μετά από άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες της ΕΛΑΣ , την οποία θερμά ευχαριστώ και πάλι, οι δράστες, Ρομά όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στις Δικαιοσύνη για να δικαστούν για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Το Δικαστήριο ορίστηκε μετά από 3 ½ χρόνια, σήμερα (24/11 2023), στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.  Οι κατηγορούμενοι Ρομά όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα ήταν ελεύθεροι, συνεχίζοντας μετα βεβαιότητας την εγκληματική τους δράση.

Και ενώ μετά από 3½ χρόνια ανέμενα το αυτονόητο, την απονομή της δικαιοσύνης, την τιμωρία των δραστών και την ηθική μου δικαίωση, το Δικαστήριο αποδέχθηκε τις προφάσεις των κατηγορουμένων για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και ανέβαλλε για το έτος 2025.

Είναι δυνατόν να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά από 5 ΧΡΟΝΙΑ; (εάν βεβαίως γίνει και τότε το Δικαστήριο)

Είναι δυνατόν οι κακοποιοί Ρομά να παραμένουν ελεύθεροι συνεχίζοντας την εγκληματική τους δράση;;;; 

«Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»- (Ιωάννα Κλάπα, Προέδρος Αρείου Πάγου)

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε.

Τροφή στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα είναι η ανοχή της Πολιτείας, η ανομία, η ατιμωρησία των δραστών.

Υ.Γ. Εάν επέστρεφα 10 λεπτά νωρίτερα ( γιατί τότε έφυγαν) δεν ξέρω ποιός θα ήταν ο τυχερός , εγώ ή οι κακοποιοί ρομά ? Ελπίζω και πιστεύω εγώ..»