Τραυμάτισαν Γερμανό τουρίστα, όταν τον χαρακτήρισαν .. Χρυσαυγίτη και τον έστειλαν στο Νοσοκομείο.

Σοβαρά τραυματίας Γερμανός τουρίστας, ο οποίος βρέθηκε με την παρέα του στην περιοχή του Ψυρρή.. όταν άτομα που συμμετέχουν σε “αυτοδιαχειριζόμενη κατάληψη” θεώρησαν ότι προκειται για Χρυσαγίτες και τους επιτέθηκαν.

image

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα (29/01-23.00), η συμπλοκή μεταξύ νεαρών στην πλατεία του Ψυρρή, είχε ως αποτέλεσμα ένα τραυματία, με σοβαρό τραύμα -σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες του επεισοδίου- από αιχμηρό αντικείμενο- χωρίς να επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία-, στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταύρος καθώς και τεσσερα ακόμα άτομα από την ίδια παρέα, Γερμανοί τουρίστες οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν και αυτοί στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες, οι οποίοι ειδοποίησαν και την Αστυνομία, παρέα 12 νερών, όπως προέκυψε υπήκοοι Γερμανίας, βρέθηκαν στην περιοχή του Ψυρρή κι έτρωγαν σε εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως. Σε κτήριο που τελεί υπό “κατάληψη” ομάδα περίπου 25 νεαρών αντιεξουσιαστών- σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- είδε την παρέα και θεώρησαν ότι ήταν Χρυσαυγίτες και τους επιτέθηκαν.

Οι δράστες της επίθεσης, αποχώρησαν από το σημείο ενώ για το επεισόδιο τα πληρώματα της Αμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ, ενήργησαν αναζητήσεις. Τα θύματα της επίθεσης, δεν επιθυμούσαν να υποβάλλουν μηνύσεις για τη σε βάρος τους επίθεση, ενώ η μόνη καταγραφή στοιχείων τους, υπάρχει στην εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο χωρίς περισσότερα στοιχεία για τους ίδιους.

Σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται αναφορά σε “Γερμανούς νεοναζί” που έχουν έρθει στη χώρα μας, προκειμένου να συμμετέχουν σε προγραμματισμένη εκδήλωση που οργανώνει η Χρυσή Αυγή, για τη μαύρη επέτειο των Ιμίων (30/01) στο μνημείο πεσόντων στην οδό Ριγίλλης.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, σε σύσκεψη (29/01) θα εκπονηθεί ο σχεδιασμός των μέτρων καθώς έχουν προγραμματισθεί -ταυτόχρονα- αντισυγκεντρώσεις από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενω για το επεισόδιο δεν έχει εκδοθεί επίσημη ενημερωση από την ΕΛΑΣ.