Τουριστική Αστυνομία στα αεροδρόμια, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Έναρξη της λειτουργίας των γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας στα διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας.

image

Στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», της Ρόδου «Διαγόρας», των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», της Μυκόνου, της Κω, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου, και σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας.
Η αποστολή τής υπηρεσίας, είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των τουριστών της χώρας κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.
Στις προτεραιότητες των Γραφείων εντάσσεται μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στη διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στη χώρα, όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.

image

Οι χώροι λειτουργίας των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση «TOURIST POLICE», προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Γραφείων και για το λόγο αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό, κυρίως ξενόγλωσσους αστυνομικούς που έχουν ενημερωθεί επαρκώς για την αποστολή και τις αρμοδιότητες τους, καθώς και για τα ειδικότερα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μεγίστη ετοιμότητα και ανταπόκριση τους, τα Γραφεία συνεργάζονται στενά με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς που υπάγονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) και τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση. Αυτό με σκοπό να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.