Τούμπα, ΘΣΝ: Οι κάμερες «δείχνουν» και συνεργό στη ληστεία μετά φόνου

Κάμερα ασφαλείας δείχνει τον καταζητούμενο για τη ληστεία μετά φόνου του 44χρονου υπαλλήλου στο ψιλικατζίδικο της Τούμπας Θεσσαλονίκης, να απομακρύνεται μαζί με έναν ακόμη άτομο με την ίδια περιβολή και κουκούλα φούτερ να καλύπτει τα χαρακτηριστικά τους

Tο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχει στη διάθεσή του βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί ο δράστης, τα ξημερώματα του Σαββάτου (06/11), να εισβάλλει και να αποχωρεί από το  ψιλικατζίδικο επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης μετά τη ληστεία και τη δολοφονία του 44χρονου Μάριου . Στο βιντεοληπτικό υλικό, διακρίνονται οι κινήσεις των δύο με το δράστη στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη να περνάει το πεζοδρόμιο και να εισέρχεται στο ψιλικατζίδικο, ενώ σε κοντινή απόσταση επί τις Τριπτολέμου, αναμένει ο συνεργός του. Και οι δύο έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με κουκούλες και φορούν σκουρόχρωμα ρούχα, ο ένας με λευκά παπούτσια και έτερος σκουρόχρωμα. Ο δολοφόνος του 44χρονου, κρατά στο δεξί του χέρι μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ενώ στο αριστερό του χέρι κρατάει – ενδεχομένως σακ βουαγιάζ ή στρώμα. Κοντά στον δράστη διακρίνεται μια ακόμα παρουσία, με τις Αρχές να εξετάζουν να πρόκειται για γυναίκα.

Εκτιμάται ότι ο άνδρας, δρούσε σε ρόλο τσιλιαδόρου, περπατούν με γοργό βήμα και απομακρύνονται, ενώ λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (06/11) εντοπίζονται σε κίνηση επί της οδού Τριπτολέμου. Στη συνέχεια τρέχοντας κατευθύνεται προς την οδό Τριπτόλεμου, και αποχωρούν από το σημείο .

«Με βοηθούσε γενικά στο μαγαζί. Το έχω 2 χρόνια και δεν ειχε συμβεί κάτι. Με τον Μάριο ειχαμε μια συνεργασία περίπου στο χρόνο. Η δική μου θέση για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση ληστείας ήταν γνωστή. Το είχα συζητήσει και πολλές φορές μαζί του. Του είχα πει πως είναι καλύτερα να πάρουν ολόκληρο ταμείο παρά να πάθουμε κάτι. Μπορεί να θέλησε να υπερασπιστεί το μαγαζί, αλλά δεν έπρεπε», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, για τον 44χρονο Μάριο. Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής, το θύμα γνώριζε πυγμαχία και εκτιμάται ότι επιχείρησε να αντιδράσει για να αποτρέψει τη ληστεία ενώ καταγγέλλουν ότι στην περιοχή τους, σημειώνονται περιστατικά εγκληματικότητας κυρίως από τοξικομανείς.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη και των συνεργών του, είναι σε εξέλιξη από τις Αρχές της Θεσσαλονίκης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της νεκροτομής από τον ιατροδικαστή.