Τουρκία: Θάνατοι από τον κορωνοϊό, αποδίδονται σε… φυσικά αίτια

Στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφει¨φυσικά αίτια¨

Καταγγελία του Τούρκου Δημοσιογράφου, Erk Acarer, στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρεται σε έκθεση θανάτου 61άχρονου Τούρκου, υπογεγραμμένη από γιατρό, στην οποία αποδίδεται ο θάνατός του, σε  “φυσικά αίτια”.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή τού ο Τούρκος Δημοσιογράφος: «Ένας 61άχρονος πολίτης πέθανε. Ως «φυσικός θάνατος» γράφτηκε στην έκθεσή του, αλλά οι συγγενείς του ρωτούν: «Γιατί λοιπόν η διαδικασία ταφής ολοκληρώνεται χωρίς προσευχή, με βιασύνη, χωρίς προσευχή η κηδεία, τον πήραν οι τρεις με μάσκες και ειδικά ρούχα και του ρίξανε ασβέστη;”» (σσ ρίχνουν ασβέστη για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού).

Ενώ αλλη πολίτης από το Τσανάκαλε, σημειώνει και παραθέτει σχτικό βίντεο από την ταφή του πατέρα της : “Έχασα τον πατέρα του EYYÜP KAPLAN από τον κοροναϊό. Για εκείνους που λένε ότι δεν υπάρχει θάνατος του ιού στο Τσανάκκαλε”

Ήδη στην Τουρκία, έχουν γίνει συλλήψεις χρηστών των κοινωνικών δικτύων για -κατ εκτίμηση της Κυβέρνησης Ερντογαν -προκλητικών αναρτήσεων , αναφορικά με τον κοροωνοϊό στη χώρα. Μέχρι και την περασμένη βδομάδα είχαν εντοπιστεί περισσότεροι από 93 λογαριασμοί, και είχαν συλληφθεί 19 χρήστες κοινωνικών δικτύων με την κατηγορία ότι είχαν προβεί σε “αβάσιμες και προκλητικές αναρτήσεις” -για βεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού – με την Κυβέρνηση να αποδίδει σε άλλες αιτίες νοσηλείες και θανάτους.