Τουρκία: Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ελεύθεροι αναφέρθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παράνομα έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές, Ανθυπολοχαγος, Άγγελους Μητρετώδης και λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

FB_IMG_1534290394795

‪Μετά τα μεσάνυχτα (15/08) αναμένεται η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Πρωθυπουργού (14/08-22.30).‬

ellines

Το Τουρκικό Δικαστήριο αποφάσισε (14/08) απελευθέρωση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικός Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης, παρέμεναν στις φυλακές της Αδριανούπολης για περισσότερο από πέντε μήνες, μετά την παράνομη σύλληψή τους από την Τουρκική πλευρά (01/03).

Παρέμεναν έγκλειστοι χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, με το τουρκικό δικαστήριο να εχει απορρίψει τις διαδοχικές αίτησεις τους για αποφυλάκιση, μέχρι σήμερα οπότε και γνωμοδότησε θετικά για την αποφυλάκιση τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

Με σχέδιο πτήσης προς την Τουρκία (14/08-20.30) βρίσκεται το “Πρωθυπουργικό αεροσκάφος” της 352 ΜΜΥΠ της ΠΑ, προκειμένου να τους παραλάβει. Στο αεροσκάφος επιβαίνουν επίσης ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο ΑΝΥΠΕΞ Γ.Κατρούγκαλος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκ.Στεφανής, ώστε να παραλάβουν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Δεν έχουν διευκρινιστεί οι όροι της διαπραγμάτευσης που έπεφτε τη Δικαστική απόφαση για απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους, και πρόκειται να διαλευκανθεί πλήρως τις επόμενες ώρες.