Τόσκας σε ΝΔ: “FakeNews δημοσιεύματα για σχεδιασμούς μείωσης των Αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες”

Απάντηση του Τόσκα στην πρόταση Μητσοτάκη για την πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιοποιήσει η ΕΛΑΣ το 20% όσων έχουν διατεθεί στη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών μας και περικοπές σε καθήκοντα φύλαξης δρομολογούνται», απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιοποιήσει η ηγεσία της ΕΛΑΣ το 20% όσων έχουν διατεθεί στη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας με παρέμβασής του για τη δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργο, τα «δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες» είναι fake news.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει. Άλλωστε, στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης» τονίζει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ των άλλων, ο Νίκος Τόσκας δηλώνει ότι θα πρέπει «να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του.

Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες» κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός .