«Τοσίτσειο Εκπαιδευτήριο»: Στην εκκένωση της κατάληψης, συνελήφθη Σύρος για βιασμό 13άχρονης

Συρος συνελήφθη στην εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου επί της Αχαρνών, με ένταλμα σε βάρος του, για βιασμό 13άχρονης ομεθνούς του.

Στην εκκένωση του «Τοσίτσειου Εκπαιδευτηρίου» (19/09)- του κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη επί της Αχαρνών- από την ΕΛ.ΑΣ κατά την ταυτοποίηση στοιχείων των 180 αλλοδαπών, εντόπισαν Σύρο κατηγορούμενο για βιασμό ανήλικης ομοθενούς του, και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σε βάρος του Σύρου, εκκρεμούσε από 26-07-2019 ένταλμα του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό

Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη (2018) η τριμελής οικογένεια απο τη Συρία, μετέβη στο ΑΤ.Ομόνοιας και κατήγγειλε το βιασμο της 13άχρονης, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, μέσα στο υπό κατάληψη κτιρίου στο οποίο διαβιούσαν σχεδόν ένα χρόνο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, και ψυχολόγος συνομίλησε με την 13άχρονη. Η ανήλικη από τη Συρία περιέγραψε το ομοεθνή δραστη του βιασμού της, ο οποιος την πήρε από το στρώμα που κοιμόταν, την οδήγησε σε κενο δωμα και τη βίασε.

Η οικογένεια των Συρων μεταφέρθηκαν σε Δομή φιλοξενίας

Όπως σημειώνουν Αστυνομικές πηγές, περιστατικά κακοποίησης γυναικών και βιασμών ανήλικων και βιας σημειώνονται καθημερινά μέσα σε καταλήψεις και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μεταξύ των αλλοδαπών οι οποίοι διαβιούν  στις Δομές, με τα θύματα να αποφεύγουν να καταγγείλουν στις Αρχές τα περιστατικά βίας σε βάρος τους.