ΤΩΡΑ- Σεισμική δόνηση αισθητή στην Αττική

Αισθητή στην Αττική και σε περιοχές την Νότιο ανατολικής Ελλάδας έγινε σεισμική δόνηση, πριν λίγο.

image

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η δόνηση 5.1R σημειώθηκε στις 20:55 (15/02), με επίκεντρο 15 χλμ ΒΑ απο τη Ζαχάρω Ηλείας

image

Με μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση ήταν έντασης 5.2R, σε εστιακό βάθος 10χλμ. με επίκεντρο την περιοχή της Κρέστενας, μεταξύ των περιοχών Γρύλλο, Διάσελα και Γραίκα του Ν.Ηλείας.

image

Ωστόσο, στην τελική, αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2R, εντοπίζεται σε εστιακό βάθος 30,4 χλμ.

image

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, με ανάρτησή του, σημείωσε ότι “πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμο” ενω το φαινόμενο ειναι υπό παρακολούθηση.
Ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι το μικρό εστιακό βάθος, αναμένεται να δώσει πολλούς μετασεισμούς.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκη Μπουλούκο, πρόβλημα εντοπίζονται σε κατοικίες σε οικισμούς γύρω από την Αρχαία Ολυμπία. Κλιμάκιο του Δήμου έχει μεταβεί στην περιοχή για εκτίμηση και αυτοψία της κατάστασης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport