ΤΩΡΑ- Με Υπηρεσιακή Διαταγή, ελεύθεροι όλοι οι λαθρομεταναστες.

Με διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή, αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι οι λαθρομεταναστες ελεύθεροι.

Όπως αναφέρεται στο Υπηρεσιακό έγγραφο (03/03), δε θα υπάρξει καμιά κράτηση στα κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών, στα κρατητήρια ή χώρους πρώτης υποδοχής, όλοι οι λαθρομετανάστες αφήνονται ελεύθεροι ενω τους χορηγείται 6μηνη άδεια παραμονής και λαμβάνουν φύλλο πορείας για την Αθήνα.
Στο ίδιο έγγραφο με κοινοποίηση στις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Διευθύνσεις της επικράτειας, αναφέρεται οτι σε περίπτωση εντοπισμού λαθρομεταναστών κατά την είσοδό τους στη χώρα, γίνεται καταγραφή και σήμανση, χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και λαμβάνει φύλλο πορείας και άδεια 6μηνης παραμονής.
Η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλακών αναμένεται να τοποθετηθεί με σχετική ανακοίνωση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνοριακών Φυλακων Παναγιώτης Χαρέλας, αναφέρει σε σχόλιο του “Νεότερη διαταγή σήμερα (03/03) απελευθερώνει τους παράνομους μετανάστες από τα Κέντρα Κράτησης. Το χειρότερο, κάθε μετανάστης που εισέρχεται παράνομα στη χώρα, θα λαμβάνει υπηρεσιακό σημείωμα-για συνολικά -7 μήνες και θα αφήνεται ελεύθερος. Γιατί αντιδρούμε ως ΠΟΣΥΦΥ“.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport