“Τοποθέτηση 121 Π.Π.Υ. εξ ιδιωτών”

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τοποθέτηση 121 ΠΠΥ εξ ιδιωτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση 121 π.π.υ. εξ ιδιωτών.

Αξιότιμε κύριε αρχηγέ,

Προς πληροφόρηση σας στο σώμα υπηρετούν 121 π.π.υ. εξ ιδιωτών που αποφοίτησαν 12 Ιουλίου 2016. Οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται με προσωρινή διάθεση έως και σήμερα παρά την δέσμευση του αρχηγείου ότι θα τοποθετούνταν στις 31 Οκτωβρίου 2016, καθώς τότε τελείωνε η διάθεση τους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, της αβεβαιότητας και της στάσης του αρχηγείου, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Συνάδελφοι μένουν εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών λόγω συνεχούς αναβολής της τοποθέτησης τους, μη γνωρίζοντας το χρονικό διάστημα της παραμονής στην υπηρεσία τους.

Αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα μη γνωρίζοντας που θα βρίσκονται τον επόμενο μήνα καθώς πολλοί είναι παντρεμένοι με παιδιά.

Με την πρόφαση της μη τοποθέτησης αδυνατούν να κάνουν χρήση του εσωτερικού κανονισμού της πυροσβεστικής ( αποσπάσεις, άδειες άνευ αποδοχών, αρθρα)

Οι συνάδελφοι είναι σε μια συνεχή ομηρία και σε μια καθημερινή σβεβαιότητα μη γνωρίζοντας το ποτε και το που θα τοποθετηθουν.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση για το πότε θα γίνει η οριστική τους
τοποθέτηση.

υ.γ. Σας αναφέρω ότι κατά την επίσκεψή του Αρχιπύραρχου κ.Μπάλση στην σχολή
δεσμεύτηκε ότι μετά την αντιπυρική θα πάμε οι περισσότεροι στους τόπους συμφερόντων μας.
υ.γ.2 ο β υπαρχηγός για συνεχόμενες μέρες σε επισκέψεις σε σταθμούς δηλώνει οτι θα παραμείνουμε με διάθεση και αυτή την αντιπυρική.

υ.γ 3 Ο αρχηγός του σώματος αντιστράτηγος κ.Καπέλιος δεν έχει βούληση να
μας τοποθετήσει και να παραμένουμε ως έχουμε,πραγμα άδικο που εξυπηρετεί
συμφέροντα