«Τον “μπάτσο”, όπως τον λες, να πας κατάματα να το πεις.. Η κοινωνία σε έχει ξεπεράσει προ πολλού, αλλά δεν το ξέρεις»

Ανήλικη κατέρρευσε με επιληπτική κρίση, και Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, μετέβη με κλήση Κέντρου σε παροχή βοηθείας, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο “Παίδων”

Όπως μεταφέρει και σχολιάζει ο δημοσιογράφος – αστυνομικός συντάκτης του Star Βαϊος Σύρρος, «Ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών, ένα αγγελούδι πεσμένο στο δρόμο από επιληπτικό σοκ. Χθες (06/03) το απόγευμα στο Χαϊδάρι. Δίπλα του γονατιστός, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, προσπαθεί να το συνεφέρει περιμένοντας κι αυτός με αγωνία, όπως και η μητέρα του παιδιού, όπως και όλη η γειτονιά να φτάσει το ασθενοφόρο. Το χαϊδεύει στο κεφαλάκι και το παιδί δείχνει να επανακτά την επαφή του με το περιβάλλον.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο “Παίδων”, με τα περιπολικά και τη ΔΙΑΣ να ανοίγουν με σειρήνες το δρόμο. Οι αστυνομικοί περίμεναν υπομονετικά στα επείγοντα μέχρι που την είδαν να τους χαμογελάει. Ένα λαμπερό παιδικό χαμόγελο, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όλα τα πλούτη του κόσμου.
Αυτή η αστυνομία είναι δίπλα μας, αρέσει δεν αρέσει στον κάθε αρρωστημένο ψυχάκια. Αυτόν τον “μπάτσο”, όπως τον λες, αν έχεις τα “καρύδια”, να πας κατάματα στο κορίτσι και στη μάνα του να τους το πεις. Τότε και μόνο τότε θα καταλάβεις ότι, η κοινωνία έξω σε έχει ξεπεράσει προ πολλού, αλλά δεν το ξέρεις»…