Τον “εκρηκτικό” Αρη .. έχασε μετά απο επιχείρηση η Κ9 της ΕΛ.ΑΣ

Το πρωί συμμετείχε σε έρευνα το συνοδό του και στη συνέχεια κατέρρευσε..

Η οικογένεια της Ομάδας Αστυνομικών Σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας, “έχασε” (14/09) τον Αστυνομικό Σκύλο Ανίχνευσης Εκρηκτικών Υλών, “Αρη”, από παθολογικά αίτια.

Ο “Άρης”, αρσενικός Βελγικός Ποιμενικός (Malinois) γεν.11/7/2009 είχε ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ ως σκύλος ανιχνευτής εκρηκτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr ο εκρηκτικός σκύλος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ωστόσο συμμετείχε κανονικά στις υπηρεσίες.  Μετά από πρωινή έρευνα στην οποία είχε ολοκληρώσει με το συνοδό-χειριστή του ο Άρης κατέρρευσε και κατέληξε απο παθολογικά αίτια. Σε ένα εύθυμο στιγμιότυπο από την καθημερινή του ρουτίνα στην υπηρεσία οι Αστυνομικοί της υπηρεσίας,  εχουν να θυμούνται τον βελγικό ποιμενικό .. ως φανατικό «φίλαθλο», καθώς  κάθε φορά που άκουγε την ομάδα  της ΑΕΚ, γαυγίζε και κουνούσε την ουρά του, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα .

“Σ’ ευχαριστούμε πολύ Aρη για όσα προσέφερες! Δεν θα σε ξεχάσουμε.. Συλλυπητήρια στον Συνοδό, τόσο της υπηρεσιακής, όσο και της καθημερινής του ζωής…” είναι το μήνυμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την ξαφνική απώλεια σκύλου της Κ9 …