Το υπό κατάληψη CityPlaza.. και η δική του ιστορία..

..”το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας μου, δεν είναι εγκαταλελειμμένο”, θα επιχειρηματολογήσει όταν αντιληφθεί ότι η κατάληψη έγινε στη δική της ιδιοκτησία, και θα ξεκινήσει δικαστική διεκδίκηση απομάκρυνσης των καταληψιών η νόμιμη κάτοχός του

Αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ως “είδηση”, η κίνηση αντιεξουσιαστών μέλη της “Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες”. «Από σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 10 το πρωί, το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο City Plaza, στο κέντρο της Αθήνας, μετατράπηκε σε Χώρο Στέγασης Προσφύγων. Οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες από διαφορετικές εθνικότητες μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους/ες εργάζονται ήδη συλλογικά στην καθαριότητα, τις επισκευές και την οργάνωση του χώρου, ώστε να λειτουργήσει σύντομα κανονικά ως ένα εγχείρημα αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, ως ένα κέντρο αγώνα».

Η πρωτοβουλία των αντιεξουσιαστών, βρήκε σύμφωνη και την “αλληλέγγυα” και υποστηρικτή της θέσης των “ανοικτών συνόρων”, Αλίκη Παπαχελά η οποία εξέφρασε την στήριξή της, στην “κατάληψη του ξενοδοχείου για να στεγαστούν πρόσφυγες” με.. Like! Μέχρι που ενημερώθηκε ότι ο χώρος υπό κατάληψη ήταν η περιουσία της, καθώς είναι η ιδιοκτήτρια του City Plaza!
Τα όσα παραθέτει με αναρτήσεις της στα social media η ιδιοκτήτρια, Αλίκη Παπαχελά .. στην κρίση σας.

 • «Αναγκάζομαι να κάνω ανάρτηση που δεν θα ‘θελα, απ’ το κινητό στον δρόμο, επειδή μαθαίνω ότι έχει γίνει και σελίδα καλέσματος αλληλέγγυων στο φατσομπούκι για να στηρίξουν την κατάληψη του ξενοδοχείου CITY PLAZA στην Αχαρνών.
  Λοιπόν, το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας μου, δεν είναι εγκαταλελειμμένο, προσπαθώ εδώ και χρόνια να το πουλήσω. Τα τελευταία χρόνια των μνημονίων με τους ανήκουστους φόρους δε έχουν φθάσει τα χρέη πάνω απ’ τον ουρανό. Το να καταλαμβάνεις ιδιωτικό χώρο, να αρνείσαι να τον εγκαταλείψεις όταν σ’ το ζητάει ο ιδιοκτήτης, να τον ξεφτιλίζεις λεκτικά και να του λες ότι τα δικαιώματά του είναι τίποτα μπροστά σε αυτά των προσφύγων δεν είναι ούτε αλληλεγγύη, ούτε δικαιοσύνη, ούτε χτύπημα του καπιταλισμού. Αν, σκοτώνοντας εμένα, νομίζετε ότι θα έρθει παγκόσμια ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρωπιά, είστε μακριά νυχτωμένοι.
  Ντροπή μόνο και μετάνιωμα για πολλά που πίστεψα στη ζωή μου»..
 • «Εν τω μεταξύ, εκτός του χλευασμού που υπέστην απ τους “αλληλέγγυους” σ ότι και να έλεγα στην προσπάθειά μου να τους πείσω να φύγουν χωρίς παρατράγουδα μόνοι τους, άκουσα κι απ’ τον μεσήλικα “αρχηγό” τους ότι “θα μου χώσει μία” και να ξεκουμπιστώ. Εκείνη την ώρα που με χλεύαζαν έβριζαν και όλα τα όμορφα ήρθε και μεσίτης με πελάτη να το δει και ακούγοντάς με να του μιλάω στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι έχουν κάνει κατάληψη και να φύγει, άρχισαν να γελάνε λέγοντας πράγματα τύπου ” κοίτα η μαλακισμένη νομίζει ότι μας κοροϊδεύει” και άλλα όμορφα! Μαθαίνω επίσης, απ ευθείας απ τον ΟΗΕ, ότι υπάρχουν ανάμεσα στους “αλληλέγγυους” μέλη ΜΚΟ. Είναι πολλά τα τζάμπα λεφτά είς βάρος της μαλάκως, ε μάγκες;»
 • «Ροσινάντε, ΑΡΑΝ, ΛΑΕ συμμετέχουν στην κατάληψη του CITY PLAZA. Τα συγχαρίκια μου ρε! Μαθαίνω ότι είναι πολιτικό το ζήτημα! Χαχαχαχαχα Εγώ μπορεί να ψοφήσω αλλά εσείς δεν θα ‘χετε κερδίσει απολύτως τίποτα.»/«Μόλις και ενόσω καταθέτω στην ασφάλεια ενημερώθηκα για την ανάρτηση-απάντηση των καταληψιών του CITY PLAZA. ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΚΗΣ! ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΣΠΡΩΞΑ Η ΕΒΡΙΣΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!!!!!! ΨΕΥΤΕΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ που νομίζετε ότι έτσι θα πείσετε τον κοσμο! Δεν τρώνε όλοι σανό!
  Όσοι με ξέρουν χρόνια ξέρουν πολύ καλά τι είμαι και τι πρεσβεύω και ξέρουν καλά ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα φερόμουν έτσι σε ανθρώπους και μάλιστα όταν τους στηρίζω!
  Ούτε τςίπα ούτε ντροπή! Στα 55 μου έμαθα ότι ότι στηρίζεις είναι το πρώτο που σε εκτελεί! Απελπισμένη, οργισμένη ναι. Επιθετική κατά ανθρώπων που υποφέρουν ΠΟΤΕ! Και επειδή το παίζετε καλά το παιχνιδάκι τα βάζετε με μένα που είμαι εύκολη λεία κι όχι με Δασκαλαντωνάκηδες, Βαρδινογιάννηδες και λοιπό κεφάλαιο…. Ουστ και ντροπή αληταριά!»

 

 • «Τι μαθαίνω “αλληλέγγυοι” καταληψίες; 20 ευρά το κεφάλι κόβετε για να τους βάλετε μέσα; Με ξένα κόλλυβα; Και για πείτε μου, ποιοί είστε και με τι δικαίωμα ορίζετε την δική μου ζωή; Πήγα να ορίσω εγώ την δική σας; Ηρθα να κάνω κατάληψη στο σπίτι σας και να βάλω όποιον θέλω και να σας προπηλακίσω κιόλας; Εδειρα κανέναν όπως προπηλακίσατε και δείρατε την επί χρόνια γραμματέα της εταιρίας και προσωπική μου φίλη, που ήρθε και σας φώναζε να φύγετε γιατί είναι ιδιωτικός ο χώρος; (Παρεμπιπτόντως και 35 χρόνια πληρωνόταν κανονικά η συγκεκριμένη και το εφάπαξ της πήρε από μένα και την σύνταξή της απ το 2010.)
  Επειδή ξέρω, λοιπόν, ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω σας, πάτε δείτε αν έρχομαι. Και για να τελειώνουμε, επειδή το πράμα είναι στημένο εδώ και καιρό επειδή δεν ενδίδω σε ορέξεις, μια και καλή και για τελευταία φορά.
  Το κτίριο δεν είναι εγκαταλελειμένο, ούτε κατασχεμένο, ούτε δημευμένο. Δεν έχει υποθήκες και τα χρέη του αφορούν τα ΕΝΦΙΑ και τα πανωτόκια του τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχαν έσοδα για να πληρωθούν οι μνημονιακοί φόροι, και τα ταμεία που αφορούν αποκλειστικά εμένα, γιατί είμαι η μόνη εργαζόμενη της εταιρίας μου. Αλλοι εργαζόμενοι που να τους χρωστάω δεν υπάρχουν ούτε πιστωτές. Αρκετά με τα ψέμματα που διαδίδετε. Αν δεν καταλαβαίνετε πόσο φασισμό κρύβουν οι συμπεριφορές σας και πόσο ΤΙΝΑ κάνετε τα πράγματα, κακό του κεφαλιού σας. Α ρε Κουτσούμπα πόσο δίκιο είχες!»
 • «Μεταξύ των άλλων ψευδών που διακινούν οι καταληψίες του City Plaza, ιδού κι άλλο ένα! Δεν ξέρω ποιά είναι η κυρία Λεγάκη κι από που αντλεί τις πληροφορίες της αλλά είναι εν μέρει λανθασμένες. Και δεν έχω άλλο τρόπο υπεράσπισης της αλήθειας παρά τις αναρτήσεις εδώ.

image

Κυρία Λ*** μου κι όσοι διακινούν τέτοιες μαλακίες για να υπερασπιστούν το “δίκαιον” της καταπάτησης ιδιωτικού χώρου, μάθετε ότι είναι διαφορετική η ιδοκτήτρια εταιρεία και διαφορετική η εταιρεία εκμετάλλευσης που το νοίκιαζε απ την ιδιοκτήτρια μέχρι το 2010. Εμένα, λοιπόν μου ανήκει η ιδιοκτήτρια. Και στον κύριο Παναγιώτη Τσατσάνη, ξενοδόχο, και τον γιό του και την γυναίκα του ανήκε η εταιρεία εκμετάλλευσης. Εγώ ουδέποτε δούλεψα σαν “ξενοδόχα” ούτε είχα καμμία δουλειά με τους εργαζόμενους του κυρίου Τσατσάνη. Ο εν λόγω σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια για το κτίριο του ξενοδοχείου που μου ανήκε απ το 2009 και δεν μπορούσα και να τον εξώσω. Εκείνος έλαβε επιδοτήσεις ή ότι άλλο, η δική μου εταιρεία ποτέ καμμία επιδότηση από πουθενά. Ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου ανήκε σε κείνον και είχα εγώ βάσει της σύμβασής μας ενέχυρο επί αυτού αν δεν με πλήρωνε. Τον Μάρτη του 2010, λοιπόν, ήρθαμε σε συμφωνία για να αποχωρήσει απ το ακίνητό μου να μου αφήσει τον εξοπλισμό έναντι των χρεών του προς εμένα και να αποχωρήσει. Αποχώρησε και αμέσως μετά κήρυξε πτώχευση αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους και άλλους προμηθευτές κλπ. Οι εργαζόμενοι, λοιπόν θεώρησαν καλό να βάλουν σύνδικο ζητώντας από λαμπτήρες μέχρι σωλήνες αποχέτευσης για να “βγάλουν” αυτά που τους χρώσταγε ο Τσατσάνης, όχι εγώ! (Μην ξεχάσω και τα αλατοπιπέρα και τις χαρτοπετσέτες!) Κι έτσι πήγαμε δικαστικά διεκδικώντας ο καθένας τα δικά του χρεωστούμενα, οι εργαζόμενοι τ απλήρωτά τους κι εγώ τα δικά μου απλήρωτα. Η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα αποφανθεί, οπότε εγώ δεν είμαι σε θέση να αρνηθώ ή να αποδεχθώ καμμία νόμιμη απόφαση. Οταν αποφανθεί η δικαιοσύνη τότε φυσικά θα κάνω τα νόμιμα.
Σταματήστε τα ψέμματα γιατί υπάρχουν ντοκούμεντα και χαρτιά που αποδεικνύουν την αλήθεια. Γκέγκε “αλληλεγγυάκια” μου;
Κυρία A**** Λ**** ανασκευάστε παρακαλώ!»

 • «Και ναι κυρίες και κύριοι, καταλάβαμε τι παίζεται: “Απο κάτι λίγα που έμαθα, τους ”έβαλαν” να κάνουν την κατάληψη του ξενοδοχείου για να την ”τελειώσουν” επειδή είναι αντισύριζα ”τώρα” και έχει υποστεί και οικονομικη καταστροφή κινδυνεύοντας να το χάσει απο πλειστηριασμό…….τιμωρία δηλαδή. Επίσης έμαθα και είναι επιβεβαιωμένο αυτό, ότι θέλουν να γίνει η κατάληψη απο τους ”παράνομους αλληλέγγυους” για να το ”επανακαταλάβουν”, να το παραχωρήσουν σε ”νόμιμη ΜΚΟ” και να ροκανίσουν χρήματα απο τη χρηματοδοτηση για τους μετανάστες…… Δύο σε ένα δηλαδή, πακέτο.” κατάλαβες;;;;;»
 • «Τι έγινε παλλουκάρια; Αφήσαμε την δικαιολογία “κάναμε κατάληψη γιατί το ξενοδοχείο δεν έχει ιδιοκτήτη κι είναι δημευμένο απ το κράτος”, όταν είδαμε ότι δεν περνάει και πιάσαμε την δικαιολογία “είναι κλειστό για να μην εκποιηθεί ο εξοπλισμός” που διεκδικούν οι εργαζόμενοι του πρώην ξενοδόχου (και όχι δικοί μου όπως πάλι λανθασμένα και εσκεμμένα κυκλοφόρησε) που ισχυρίζεται η γνωστή αλληλέγγυα δικηγορίνα;
  Επειδή κι αυτό δεν ισχύει όπως θα πιστοποιήσει οποιοσδήποτε νομικός, δεν δεσμεύει ο εξοπλισμός το κτίριο, θα μπορούσε ο σύνδικος να τον έχει σε αποθήκη μέχρι να τελεσιδικίσει πληρώνοντας με δικά τους έξοδα, αλλά προτίμησε να τα αφήσει στον χώρο του ξενοδοχείου για να μην πληρώνει αποθήκη (εδώ στην μαλάκω όλα τα τζάμπα μαν), να δω το επόμενο ποιό θα είναι. Επίσης εξηγήστε μου εσείς που κυκλοφορείτε ότ είμαι λαμόγιο, πούθε τεκμαίρεται τούτο; Εχω ΜΚΟ; Εφαγα επιδοτήσεις; Εκλεψα κρατικό χρήμα ή είχα οποιαδήποτε ανάμιξη με κρατικές αναθέσεις; Εκλεψα κανέναν; Πήρα μίζες; “Καπέλωσα” την αγορά με ακάλυπτες επιταγές; Βάρεσα κανόνι αφήνοντας στον δρόμο ανθρώπους; Για πείτε μου πληζ, που λένε και στην άνω-κάτω Μπουρδελία;»