Το βιβλίο που πυροδότησε τον «βιαστή της διάβασης» του Αμαρουσίου

Η ερωτική απογοήτευση – κατά τον ισχυρισμό του 39άχρονου- με κοπέλα από τη Ρουμανία που είχα γνωρίσει σε μπαρ. Η πρόθεση του να εκδικηθεί τις γυναίκες, για εκείνη. Και βρέθηκαν «Οι Γυναίκες στο Στόχαστρο» του 30άχρονου, «βιαστής της διάβασης»

image

«Οι Γυναίκες στο Στόχαστρο», το βιβλίου κατά του φεμινισμού, της ψυχολόγου Wanda Marrs, που φαίνεται να αγόρασε από τηλεπωλήσεις, διάβαζε ο 30άχρονος «βιαστής της διάβασης» του Αμαρουσίου.
Μέσα στις 250 σελίδες του, η συγγραφέας δίνει έμφαση στην επίθεση της “ανίερης τριάδας που αποτελείται απ’ τον Πατέρα του Φωτός (Εωσφόρος), τη Μητέρα (“αφυπνισμένη” θεότητα της Μυστηριακής Βαβυλώνας) και τον ατίθασο και φονικό τους Υιό της Απωλείας ( Αντίχριστος)“ σε βάρος των γυναικών. Η συγγραφέας υποστηρίζει πως «το σατανικό όπλο του ψευδούς φεμινισμού επιτίθεται στην γυναίκα».

«Εσύ, γυναίκα του σήμερα, στοχοποιημένη απ’ το σκόπευτρο του διαβόλου, εσύ είσαι που καλείσαι να διαβάσεις τις παρακάτω σελίδες και να πάρεις θέση στην επερχόμενη επίθεση! Εσύ, άντρα κυνηγέ, άσε τη γυνή να διαβάσει και πήγαινε να κυνηγήσεις κανένα ζώο να έχετε προβιές την ώρα της καταστροφής», γράφει η Wanda Marrs.

Ο Εμ. Κ., ομολόγησε τις επιθεσεις ενω φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς την αιτία για τις σεξουαλικές επιθέσεις: «Είχα πρόσφατα μια ερωτική απογοήτευση. Με χώρισε μία κοπέλα από τη Ρουμανία που είχα γνωρίσει σε ένα μπαρ. Δεν με ήθελε. Από εκείνη τη στιγμή ήθελα να εκδικηθώ όλες τις γυναίκες. Στο πρόσωπό τους έβλεπα εκείνη».
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής δεν γνωρίζουν κατά πόσο το βιβλίο επηρέασε τον 30άχρονο και αν σχετίζεται με τις επιθέσεις σε βάρος των γυναικών, είναι όμως μια ένδειξη των προθέσεών του.

image

Για το «βιαστή της διάβασης» του  Αμαρουσίου, δεν προκύπτει ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών ή λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζει κάποια προβλήματα, που ενδεχομένως δεν έχουν δδιαγνωστεί. Είναι στην κρίση του Εισαγγελέας, να δώσει εντολή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθώς επίσης και να εκδόσει σχετική Διάταξης δημοσιοποίησης στοιχείων και φωτογραφιών του, στο ενδεχόμενο να έχει ενεργησει και άλλες επιθέσεις στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.
O 30άχρονος συνελήφθη μετά την επίθεση  (25/05-06.30) στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Αγράφων, σε 39άχρονης γυναίκας από την Αλβανία, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια σε υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι. Ο δράστης είχε αλλάξει τα ρούχα που φορούσε στις προηγούμενες επιθέσεις και φορούσε φόρμα και φούτερ με κουκούλα, ενώ για να ακινητοποιήσει ή να φιμώσει το θύμα του είχε μαζί του διάφανη μονωτική ταινία. Η 39άχρονη έβαλε τις φωνές και με τα νύχια της, του προκάλεσε έντονη αμυχή στο πρόσωπο. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή της οδού Καποδιστρίου με την Λ. Κηφισίας, πολύ κοντά στην υπόγεια διάβαση, όπου είχαν σημειωθεί οι δύο επιθέσεις σε βάρος γυναικών, εντοπίσθηκε και προσήχθη ως ύποπτος.
Οι τέσσερις γυναίκες αναγνώρισαν τον 30άχρονο ενώ μία ακόμη γυναικα κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος της μετά τη δημοσιοποίηση των επιθέσεων του επίδοξου βιαστή, και ο ίδιος κατά την εξέλιξη της προανάκρισης, παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης των επιθέσεων.
Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως αν και οι σεξουαλικές επιθέσεις δεν ολοκληρώθηκαν, ο δράστης εξέλισσε τη δράση του προκειμένου να πετύχει το σκοπό του με ακαθόριστες συνέπειες στο ενδεχόμενο βίαιης αντίδρασης.
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για απόπειρες βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας καθώς και κατηγορίες πλημμελειματικού χαρακτήρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή (27/05).